OM onderzoekt sterfgeval in TBS-kliniek

ALMERE
Het Openbaar Ministerie onderzoekt de dood van een patiënt in de Almeerse TBS-kliniek. Dat meldt een woordvoerder van de Oostvaarderskliniek in reactie op een anonieme brief die bij Omroep Flevoland is binnengekomen. Daarin wordt melding gemaakt van "een sterfgeval onder verdachte omstandigheden".

Wat er precies is gebeurd, of om wie het gaat, wil de woordvoerder niet zeggen in verband met het lopende onderzoek en de privacy van het slachtoffer. "Bij een sterfgeval in de kliniek doorlopen wij altijd een stappenplan. Dat is ook nu gebeurd. De politie is ingeschakeld, de familie is op de hoogte gebracht en het voorval is gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg", aldus de woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie wil de zaak niet toelichten. Het is niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  "doorlopen wij altijd een stappenplan" - de krompraat van de voorlichters ten voeten uit.

  reageer
 • Jos '56

   

  Wat een rare reactie, zoals je kunt lezen loopt het onderzoek nog, dus de zaak lijkt mij niet afgehandeld.

  reageer
 • Jan

   

  Vind je nu zelf dat je reactie hier getuigt van maar enig inzicht of intelligentie?

  reageer
 • Henk

   

  Hahah wat doet omroep Flevoland zich weer veel eer aan. "De zaak kwam aan het rollen door een anonieme brief" hahah de zaak was dus al lang afgehandeld alleen omroep,Flevoland was weer eens op zijn prikkie getrapt dat ze de scoop niet hadden. Duidelijk de nieuwe wind bij de omroep, journalistiek vervangen door mediageilheid.

  reageer
 • Elizabeth

   

  Natuurlijk een onderzoek, want de verzorgers hebben het gedaan toch ? Een land van argwaan en bekeken worden in onze maatschappij, alles wordt uitvergroot en onder de loep genomen , mensen die in in zulke zware inrichtingen werken , doen dit uit bevlogenheid maar niet om expres mensen iets aan te doen. De omgekeerde maatschappij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Lekker vaag. Wat staat er dan in de brief?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert