Spaceboxen gewild bij studenten

ALMERE
De spaceboxen aan de Odeonstraat in Almere zijn erg in trek bij studenten. Meer dan 150 studenten hebben zich ingeschreven voor de 36 beschikbare woningen. In maart zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen de eerste studenten hun woning betrekken.

Een spacebox is een ruimte van 18 vierkante meter met daarin keuken, badkamer en een leefruimte. De boxen worden opgestapeld om ruimte te besparen.

Aan de Odeonstraat wil de verhuurder nog meer woningen voor studenten realiseren. Volgens hem is de gemeente erg gecharmeerd van het project. Ook andere plekken in Almere worden bekeken.

reacties (11)

 • Marijke

   

  Ook mensen met een goede opleiding en baan kunnen door teruggevallen inkomsten (denk bijv. aan een chronische ziekte, werkloosheid, met name op oudere leeftijd kun je dan een probleem hebben, of faillissement) moeten terugvallen op een sociale huurwoning. Ik hoop niet dat het jou ooit zal overkomen en geconfronteerd zult worden met de ellenlange wachtlijsten, zeker als je kinderen hebt. Het leven is niet altijd zo maakbaar als je denkt.

  reageer
 • Nico

   

  In de ons omringende landen zie je ook gezinnen wonen in caravans. Met of zonder vaste ligplaats. Naar verluidt komt er binnenkort een campingterrein vrij. Idee??

  reageer
 • Bas

   

  Je kunt er ook vluchtelingen in opbergen.

  reageer
 • almere

   

  heee space men

  reageer
 • S.

   

  @ Joop; wat een onzin, ik heb een HBO-opleiding dus echt wel m'n best gedaan op school (om in jouw bewoordingen te spreken). Doch door heel vervelende omstandigheden ben ik onlangs voor de 4e keer in 4 jaar verhuisd met mijn kinderen; omdat ik geen sociale huurwoning kan krijgen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Lekkere energiezuinige verwarming zit erin. Daar stook je een ongeluk mee. Leuk voor studenten totdat de rekening van de Nuon op de mat valt. Maar ja dat zal dan wel door de gemeente betaald worden.

  reageer
 • nelie

   

  Zulke boxen hebben jaren naast onze flat gestaan. Nooit problemen geweest en de jongelui die er woonden waren er erg blij mee. Ze moeten alleen wel regelmatig gereinigd worden aan de buitenkant!

  reageer
 • Joop

   

  Gratis tip: gewoon goed je best doen op school. Dan koop je gewoon een huisje, kan al vanaf 120.000 in almere. Heb je helemaal geen sociale huurwoning nodig...

  reageer
 • rene mooij

   

  zou dus ook mooi zijn als ze twee of 3 boxen koppelden en dan een kleine betaalbare starters woning zouden maken

  reageer
 • kees d.

   

  Deze units staan ook bij de Rietlanden in Lelystad. Die dingen zien er niet uit. Volledig uitgewoond.

  reageer
 • Faerie

   

  Wanneer gaan marktpartijen en gemeente zich nou echt richten op wat NODIG is in Almere?! Dus: GOEDKOPE eengezinswoningen!! 150 inschrijvingen per VERDIEPING gaat dit over met die spaceboxen. Niet per woning! Terwijl in Almere een eengezinswoning wel honderden reacties per woning kan hebben! Daarnaast wil een gemiddeld persoon niet heel erg lang in 18m2 wonen. Het is een alternatief voor een kamer, niet voor een volwassen woning. En daar zijn er heel veel van nodig in Almere. Betaalbaar! Want wat als deze studenten willen doorstromen?! Dat kan dan niet, want er zijn niet voldoende fatsoenlijke, betaalbare sociale huurwoningen beschikbaar met meer kamers. Ik hekel dit bericht! Wat een verdraaide blik op de werkelijkheid!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert