Provincie: zeven ton beschikbaar voor jonge boeren

FLEVOLAND
Jonge boeren die na bedrijfsovername hun bedrijf willen verduurzamen, kunnen bij de provincie terecht. Gedeputeerde Staten stellen bijna 700.000 euro subsidie beschikbaar.

Van het geld kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen, windturbines en speciale machines worden aangeschaft. Op die manier wil de provincie jonge agrariërs stimuleren om duurzaam te investeren.

De subsidie kan tussen 1 maart en 15 april worden aangevraagd.

reacties (10)

 • Japie

   

  Betaal ook veel belasting. Het geld wat in de landbouw geinvesteerd wordt vloeit met een hoog redement terug in de staatskas!De nederlandse landbouw is de moter van de economie. Heb zelf geen link met de boeren maar heb ze wel heel hoog!

  reageer
 • Jan

   

  Oké, dan laten we de subsidies achterwege en betalen we met zijn allen meer voor ons in Nederland geproduceerde voedsel. Of we laten de landbouw voor wat het is en worden meer afhankelijk van de import van voedsel met alle risico's van dien. En wat bedoel je met 'de boern zijn hier als vanouds weer goed vertegenwoordigd? Ten eerste is het meervoud van boer 'boeren' (of je wilt gewoon denigrerend reageren) en ten tweede ben ik geen boer al ben ik wel heel erg trots op het feit dat mijn voorvaderen als landbouwer in de burgerlijke stand ingeschreven stonden!

  reageer
 • Makkelijk praten over ANDERMANS belasting geld of hoest je dat bedrag zelf op?

  reageer
 • wallander

   

  Wat doe je nog met 7 ton? Mag voor mij wel 7 miljoen worden

  reageer
 • Speel maar weer sinterklaas van ONS belasting geld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Oftewel, slechts een heel klein deel van de Nederlandse bevolking profiteert van die export. Er werkt maar een klein deel van de Nederlandse bevolking in de landbouw (volgens CBS slechts 2%). Levert dus weinig werk en veel winst voor weinigen op. Het meeste werk wordt gedaan door goedkope ingehuurde Oost-Europeanen. De boern zijn hier als vanouds weer goed vertegenwoordigd.

  reageer
 • Jab

   

  Hm, boerenbedrijven tegenwoordig beginnen al aardig hightech te worden. En waarom de boeren subsidie krijgen? Anders is ons (alle mensen) eten niet meer te betalen

  reageer
 • kees d.

   

  Had die subsidies liever in je eigen zak gehad?

  reageer
 • Jan

   

  Een bedrijfstak als alle andere?? Een bedrijfstak die met 5% van de beroepsbevolking vorig jaar goed was voor 18,8% van de totale Nederlandse export met een waarde van 82,4 miljard Euro. Welke andere bedrijfstak doet dat ook volgens u?

  reageer
 • HM

   

  En weer meer subsidies naar de landbouw. Dit is toch gewoon een bedrijfstak als alle andere. Laat ze hun eigen broek ophouden of stoppen. We zitten niet meer in de periode net na de 2e wereld oorlog toen er honger was en voedselproductie nog gestimuleerd moest worden. Stop die subsidies in vernieuwende high tech bedrijven die werkgelegenheid opleveren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert