Centrada streeft naar meer goedkope huurhuizen

LELYSTAD
De Lelystadse woningcorporatie Centrada gaat zich bij nieuwbouw vooral richten op goedkopere huizen. Directeur Martine Visser spreekt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken over woningen die soberder en kleiner zijn, waardoor een lagere huur mogelijk wordt.

Lelystad telt relatief veel gezinswoningen, terwijl de vraag naar goedkope huurhuizen groot is. Dat komt doordat het aantal alleenstaanden toeneemt en omdat statushouders gehuisvest moeten worden.

Daarom richt Centrada zich bij nieuwbouw volgens Visser vooral op zulke huizen. Daarnaast wil de corporatie ook delen van het huidige woningbestand aanpassen.

reacties (11)

 • Tim

   

  Ik zie nog wel gebeuren dat heel het Warande met sociale huur wordt volgebouwd omdat er toch amper huizen verkocht worden.

  reageer
 • woningzoekende

   

  nee helaas gaan statushouders voor in Lelystad

  reageer
 • Nico

   

  Een woning hoeft niet 50 jaar mee te gaan. Een huis wat voor 10 jaar wordt ontworpen kan je veel goedkoper bouwen en dus verhuren. Maakt het grondgebruik ook flexibeler. Daarnaast kun je prima wonen in een caravan. Kijk maar in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Hier hebben we ook grasveldjes.

  reageer
 • Hannes

   

  Daar wordt al jaren naar gestreefd, maar er moet en zal zo nodig verkocht moeten worden, met alle onzekerheden van dien... Het nieuwe huren kan voor de toekomst, juist voor een goede doorstroming zorgen. Vooral voor bepaalde loonklassen.. Bouwen naar vraag is belangrijker, dan wat je hebt te bieden... En ga niet knibbelen op een paar meter meer, want dan kan je beter nog in een caravan wonen... Want er komt nog veel meer ellende voor kopers die het niet kunnen opbrengen om hun woning te onderhouden, wat al duidelijk zichtbaar is... Eerder huurverlaging!, dan pas bevorder je de woningmarkt, en de koopkracht.. Menig econoom heeft het al aangegeven.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Wel toevallig dat dit nu door Centrada wordt gepresenteerd. Ze zien zeker d kaper op de kust komen: De projektontwikkelaar die 1000 woningen wil realiseren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk-Jan

   

  Kippehokken bouwen, om een lagere huur mogelijk te maken? Het echte probleem is natuurlijk dat er veel te veel koopwoningen en veel te weinig huurwoningen zijn. Onze uiterst corrupte overheid houdt door schaarste en de verhuurdersheffing de huren extreem hoog om de vraag naar koopwoningen hoog te houden en zo de prijzen te stutten. De oplossing: stop met de verhuurdersheffing, verlaag alle huren in de sociale sector, schaf de grens voor sociale woningbouw af en laat investeerders en woningbouwcorporaties koopwoningen opkopen om deze te verhuren. Zo wordt zowel kopen als huren weer betaalbaar!

  reageer
 • Gman

   

  Speciaal voor de asielzoekers zeker?

  reageer
 • Jade

   

  Bouw wat kleine appartementen drie lagen hoog met een gezellige binnen tuin. Met een huismeester die alles schoon maakt rond en in het gebouw.

  reageer
 • Of geef mensen met een lager inkomen een kans om een appartement te kunnen kopen ( voor de mensen voor wie dit van toepassing is)

  reageer
 • Statushouders als laatste mag ik Aannemen

  reageer
 • Nol

   

  Is het niet een optie om leegstaande kantoorpanden om te bouwen tot huizen/appartementen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert