"Gemeentepolis is een succes"

FLEVOLAND
De gemeentepolis die verschillende gemeenten in de provincie aanbieden, is een succes. Dat vindt de Dronter wethouder Peter van Bergen. In zijn gemeente hebben zich dit jaar 700 mensen aangemeld.

De gemeentepolis is een speciale zorgverzekering voor mensen met een minimum-inkomen die gemeenten in samenwerking met een zorgverzekeraar aanbieden. Doordat gemeenten een deel betalen en de verzekeraars extra korting geven, krijgen de minima een uitgebreid pakket voor een relatief lage prijs. Dit kan vooral voor mensen met veel zorgkosten voordelig zijn.

Ook drie andere Flevolandse gemeenten doen mee. In Almere zijn dit jaar 3250 inwoners op die manier verzekerd, in Lelystad 2500 en in Zeewolde 110. Urk en Noordoostpolder bieden geen gemeentepolis aan.

reacties (11)

 • Robbert

   

  Goed begin, nu ook voor de mensen met een minder laag inkomen. Groter collectief, meer korting, netto minder betalen. Beter gezegd, ouderwetse ziekenfonds terug. Georganiseerd door de overheid. Met goede en zuivere mensen die niet gevoelig zijn voor de macht (corruptie) van de geneesmiddelen industrie. Zo blijft alles betaalbaar en voordeliger. Netto blijft er voor de mensen meer te besteden en dat vloeit terug de economie in. Zo wordt de bedrijfsmatige middenstand in Nederland ook weer gezond.

  reageer
 • henk

   

  Kijk zo kan het ook .Daar kunnen een heleboel een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • jandino

   

  Henk. Rond komen van € 900 is geen vetpot. Ik heb spaargeld en moet dus gewoon mijn gemeentelijke belastingen betalen namens de gemeente dronten. Daar ben ik trots op dat ik dat nog kan. Verder geen voedselbank en geen auto, hond en niet roken Dus Henk, het kan ook anders

  reageer
 • henk

   

  Nico. Mensen doen het zelf Door schulden te maken en er een puinzooi van te maken .kijk eens bij de voetselbank ze komen met de auto met een peuk in de bek eten halen .Ze hebben 3 honden 5 katten roken 2 pakjes per dag .rijden nog auto en o we hebben het zo slecht .

  reageer
 • Nico

   

  Goh, Henk. Jaloers? Kom het zelf eens proberen een uitkering te pakken te krijgen, al je lasten en eventuele schulden te betalen. En er vervolgens weer uit proberen te komen. Jij kan het natuurlijk zonder enige hulp of ondersteuning. Zo'n flinkerd ben je wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Gratis eten van de voedselbank korting op je zorg verzekering zorg toeslag geen hondenbelasting betalen korting op je afval kosten of zelf kwijtschelding huursubsidie bijdrage uit het armoede fonds voor een fiets voor de kids . Ect ect ect ect . En de werkende man wat krijgt die !!!

  reageer
 • jandino

   

  Zo is het maar net. Ik heb een WAO uitkering van €900. Ook ik maak geen gebruik van de gemeente polis dronten. Ik heb ook Fysiotherapie nodig. Zilveren kruis is een prima zorgverzekeraar, bij de Frieslander zeggen ze dat de fysiotherapeut beslist over het aantal behandelingen, ik heb geïnformeerd bij de Frieslander of ik zwart op wit kon krijgen dat ik onbeperkt Fysio kon krijgen, kreeg ik niet en had dus geen vertrouwen. Bij zilveren kruis weten ze dat ik boven gemiddeld zit met Fysiotherapie en nooit geen probleem onder vonden

  reageer
 • drontense

   

  Je moet niet alleen naar de premie kijken maar ook wat er in het pakket zit. Bij de Frieslander heb je 37 behandeling Fysiotherapie en heb je meer behandeling nodig dan zegt de Frieslander dat de fysiotherapeut dat beslist. Mijn ervaring is dat de zorgverzekeraar uiteindelijk beslist met een bezoekje aan de fysiotherapeut om dossiers in te zien Ik ben chronische ziek en Fysiotherapie is voor mij noodzakelijk. Bij zilveren kruis zit ik goed en de hogere prijs neem ik voor lief. Geld is niet het belangrijkst. Je gezondheid wel.

  reageer
 • jessie

   

  Veel duurder dan ik zelf kon afsluiten met korting, blij dat ik het niet gedaan heb. Advies over waar je de hoogste korting krijgt zou beter en goedkoper geweest voor zowel gemeente als minima.

  reageer
 • ET

   

  Weer zo'n verhaal waar velen nets aan hebben. De meeste mensen in de bijstand hebben al een achterstand in de premie betaling. Die betalen nu 30% boete en dat wordt niet gebruikt voor het betalen van de schuld, nee die blijft staan. Heb al diverse malen aangegeven dat als de gemeente nu eens die bedragen voorschiet en dan de 30% gebruikt voor het aflossen van de schuld komt er een eind aan, en ja dan kunnen de mensen ook over naar een verzekering met korting. Maar ja de wethouders willen hier niet aan, je zou toch maar eens problemen proberen op te lossen. Het lijkt als of ze denken dat mensen dit probleem opzoeken. De belastingdienst houd namelijk ook de vergoeding in als er een of andere schuld is aan de belastingdienst.

  reageer
 • almere

   

  wat goedkooper premie,s die verzekeringen zijn gewoon duurder had ooit zo,n verzekering heb m er snel uit gegooid ben nu goedkoper uit en zeker via zilver kruis zijn de premie,s de hoofdprijs nou dacht het even niet hier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert