Uitstel van betaling voor Perry Sport en Aktiesport

FLEVOLAND
De winkelketens Perry Sport en Aktiesport hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat bevestigt de rechtbank in Amsterdam. Het nieuws werd als eerste naar buiten gebracht door het AD. De krant heeft een brief in handen van het moederbedrijf van de winkels, de United Sports Group.

Uit die brief zou blijken dat de problemen deels zijn te wijten aan de faillissementen van V&D en de schoenenzaken van Macintosh. Met die twee partijen deed USG veel zaken. Zo waren er 128 'shop in shops' van Aktiesport gevestigd in Scapino's.

Perry Sport heeft in Flevoland een vestiging in Almere en in Lelystad.

Aktiesport zit in Almere Centrum, Almere Buiten, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Daarnaast zit het in Zeewolde, Dronten, Urk en Emmeloord via een zogeheten 'shop in shop' bij Scapino.

De winkels en kantoren blijven vooralsnog open.

reacties (18)

 • Max

   

  Flauwekul VV. Hier ben je als medewerker zelf bij. Als je denkt dat je uitgebuit wordt, of je zegt er wat van, of je stapt op. Maar niet gaan piepen. En.....Amazon en Zalando, en Bol en Coolblue en, en, en, doen het goed. Zijn allemaal in een markt gestapt waar iedereen met een tablet of laptop gretig gebruik van maakt. Het is jammer, maar grote pech voor alle ongevallen bedrijven. Gewoon gezonde marktwerking. Zo was het, zo is het, zo zal het altijd blijven...!!!!!

  reageer
 • Jos

   

  Dat is onzin Kees, dan weet je niets van de veranderingen die ze uit wilden voeren. Zelfs Ronald K zat op dezelfde golflengte met de V en D nieuwe stijl. Zonde dat Sun de stekker er te vroeg uittrok. En wat dan nog als het niet lukte na een jaar? Dan was dat goedkoper geweest dan al die uitkeringen een jaar lang te betalen.

  reageer
 • Kees

   

  Verschil is dat V&D gewoon niet toekomstbestendig is. Daar nu x miljoen in pompen als overheid is dan ook onverantwoord. Goed dat ze dat niet gedaan hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Met de hartelijke groeten van de Amazons en de Zalandoos, waar wegwerppersoneel buiten het schootsveld van de regelgeving en met de stilzwijgende instemming van de politiek genadeloos wordt uitgebuit.

  reageer
 • Jos

   

  V en D had gered kunnen worden door een lening van de overheid net als bij de banken. Nu vallen er zeker nog tientallen leveranciers en bedrijfjes verwant aan V en D. 20.000 uitkeringen t.o.v. een lening van 100 miljoen. Ruim 20 miljoen gaat dit de belasting betalers per maand kosten. Dit heeft het kabinet zeker verprutst. Bij NedCar met veel minder medewerkers kon het immers ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

   

  Dit heeft helemaal niets met Rutte te maken. Als jij als winkel goedkoop samen met de V&D en Scapino in een pand zit, en deze winkels gaan failliet dan is het natuurlijk niet zo gek dat ook Perry en Aktiesport de deuren moeten sluiten.

  reageer
 • dame

   

  rutte en zijn bende maken toch de regeltjes hen bepalen wat er met ons gebeurt en hoeveel we verdienen en krijgen om uit te geven, dan nog ken ik mensen met flatscreens en foons gekregen van andere en ja gekregen omdat andere het deze mensen gunden omdat ze zelf een ander aanschafte net als ik een foon en een abo hebt betaald door me kinderen omdat ze willen dat ik voor hen bereikbaar ben en zo kan ik nog wel dus nee niet iedereen heeft deze dingen zelf betaald en aangeschaft

  reageer
 • Jerry

   

  Het is niet alleen de oude winkel concepten maar ook zeker de parkeer kosten die het grote publiek thuis houd. Daarbij hebben de internet winkels geen last van hebberige vastgoed eigenaren die hoge huren berekenen voor hun winkels. Daar kun je als winkel toch nooit tegen op. De volgende groep die straks omvallen zullen de vastgoed bedrijven zijn.

  reageer
 • max

   

  Wat allemaal weer een onzinnig gekraam hier. Rutte z'n schuld. Het gaat schlecht met de economie. Mensen hebben geen geld. Alleen de rijken kunnen nog schoenen kopen. Bla bla bla...,! Maar ondertussen staat overal een flatscreen in de kamer. Heeft iedereen een i-phone en tablet. Dure abonnementen om maar overal online te kunnen zijn. Geen wonder dat men geld heeft om schoenen te kunnen kopen. Eerst goed nadenken en beredeneren voordat men oordeelt..!!

  reageer
 • Nol

   

  Denk dat het een combinatie is van verzadigde markt en mensen hebben steeds minder geld. De goedkopere winkels doen het nl. prima, kijk naar een action en die heeft geen webshop...

  reageer
 • Zal niet alleen in Lelystad leger worden, denk dat er wel meer steden zijn die leeg lopen hebben

  reageer
 • michael

   

  Internet is een slap excuus, kijk maar naar Cool Blue die hebben een internetshop maar hebben fysieke winkels nodig en Belsimpel volgt. Oude gedateerde rommelwinkels vallen nu als bosjes om en die directeuren maar hun zakken vullen. En voor de vastgoed reus unibail rodamco succes met je lege citymall almere om gek van te worden.

  reageer
 • Dirk2

   

  De nieuwe wereld laat haar gezicht nu echt zien! Nu nog afscheid nemen van de oude generatie bestuurders en leiders die remt en zorgt voor achterstand in ontwikkeling die ook kansen biedt op lange termijn. Niet leuk, wel waar..... Ik kijk zelf ook in de spiegel en zie dat ik ouder word.

  reageer
 • dame

   

  is niet alleen door het internet shoppen ook door mensen die geen geld meer hebben om het uit te geven en doen met wat ze nu nog hebben, alleen de rijke kunnen nog kopen wat ze willen (de VVD'ers)dankzij ons kabinet allemaal

  reageer
 • Urker

   

  AktieSport Urk is al definitief dicht. Omdat Scapino niet verder gaat in Urk

  reageer
 • Jos

   

  En wat gaat het economisch toch weer goed hè Rutte. Weer 2500 banen weg en dit is nog maar het begin.

  reageer
 • Piet

   

  Ja mensen dat krijf je door al dat internet shoppen. Wen er maar aan....

  reageer
 • Mars

   

  Ik dacht dat de Perry en Aktiesport wel aardig draaiden. Dan wordt het echt steeds leger in Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert