Politie: instructie noodbevel goed, uitvoering fout

LUTTELGEEST • Di 23 februari 2016 | 9:57 • Dinsdag 23 februari 2016 | 9:57
De politieagent die in Luttelgeest journalisten heeft tegenhouden op basis van een noodbevel, was goed geïnstrueerd, maar heeft de informatie verkeerd begrepen. Dat zegt een woordvoerder van de politie over het handelen van de agent.

Burgemeester Aucke van der Werff verklaarde maandagavond in een verantwoordingsdebat dat het noodbevel een middel was dat hij achter de hand wilde houden 'voor het geval dat'. Toen duidelijk werd dat de agent tegen verslaggevers van Omroep Flevoland had gezegd dat er een noodbevel van kracht was, is op het gemeentehuis besloten om het dan toch maar in werking te laten treden.

Volgens de politie zijn de agenten die bij de informatieavond over een vluchtelingenopvang betrokken waren, goed en duidelijk gebriefd over het noodbevel. Bij de agent zou sprake zijn geweest van een misinterpretatie. Het korps beschouwt het als een incident en voor de politieagent heeft het verder geen consequenties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel