OPA en 50PLUS samen op lijst

ALMERE
De fractie AP/OPA en 50PLUS Flevoland hebben besloten in Almere voor de komende gemeenteraadsverkiezingen met een gezamenlijke lijst te komen.

De OPA-beweging werd in 2013 opgericht door ontevreden 50PLUS-leden. In de landelijke statuten van 50PLUS was ook niet geregeld dat de partij aan de gemeenteraadsverkiezingen kon deelnemen. Inmiddels zijn de statuten aangepast.

Door de samenwerking met de Almere Partij wist OPA in Almere een zetel te verwerven. Afgesproken is nu dat de drie partijen in 2018 een lijstverbinding aangaan. In 2022 doen de partijen vervolgens samen onder de naam 50PLUS mee aan de verkiezingen.

Of 50PLUS ook in Lelystad met OPA gaat optrekken, is nog niet bekend.

reacties (9)

 • Johan de Leeuw

   

  Voor de goede orde. Het is nooit de bedoeling geweest om een lijstverbinding te maken. Het woord lijstverbinding staat niet in het persbericht. Het wordt een gezamenlijke lijst en alles behalve een sterfhuisconstructie aar juist een nieuw leven in het belang van ouderen en aankomende ouderen.

  reageer
 • Erik Boshuijzen, Senioren+Flevoland

   

  Kostelijk bericht met gevoel voor humor. AP/OPA gaat via sterfhuisconstructie op in 50PLUS. Daarmee is 50PLUS weer terug bij af en haalt Wout Jansen als politiek leider van die partij het Paard van Troje binnen.

  reageer
 • Dnz.

   

  Iets zegt me dat ze toch wel weer ruzie zullen krijgen...

  reageer
 • frits

   

  Vraag is of de Eerste Kamer en Raad van State met deze wetswijziging in kunnen stemmen. Indien wel, dan kunnen partijen altijd nog met een gezamenlijke lijst meedoen.

  reageer
 • Ank van Rojnsoever

   

  Voor alle duidelijkheid: OPAPlus - alleen in Lelystad geldt de toevoeging Plus - is een lokale partij die zich bezighoudt - geinspireerd door het gedachtengoed van de OPA Beweging - met ALLE politieke lokale issues en dus niet alleen ouderen. We willen in goede harmonie met alle andere raadspartijen poitiek bedrijven, zonder problemen en interne ruzies. De lijstverbinding met 50Plus zal dus zeker niet gelden voor OPAPlus Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 13xx

   

  deze verbinding ligt voor de hand: de meeste opa's zijn 55 plus.

  reageer
 • ron

   

  OFL of anderen : ik hoorde laatst dat men zou stoppen met de mogelijkheid van lijstverbindingen ...... ??? De Kamer wil af van de lijstverbindingen, waarmee partijen nog een restzetel kunnen binnenhalen. Een meerderheid steunt een motie van VVD, D66 en SP waarin het kabinet wordt gevraagd om de wet aan te passen. Volgens de Kamerleden is het oorspronkelijke doel van lijstverbindingen, om politieke partijen meer te laten samenwerken, uit het zicht verdwenen. Het zou er nu vooral om gaan om een extra zetel te verwerven. 'Uw beslissing' Minister Plasterk voelde er aanvankelijk niet voor om het systeem op de schop te nemen, maar hij stuurde in juni toch een voorstel tot wijziging van de Kieswet naar de Kiesraad voor advies. "De Kiesraad schrijft nu dat Plasterk daarmee de wens van de Kamer honoreert en "dat het niet op zijn weg ligt in uw politieke beslissing te treden". Het adviesorgaan wijst er wel op dat er in wettechnische zin nog op een paar kleine dingen gelet moet worden, als de lijstverbindingen worden geschrapt. " ................. Het lijkt dat deze 2 partijen het politiek nieuws niet bijhouden ....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik ken zelfs een one-issuepartij die in de peilingen aan kop gaat!

  reageer
 • news deadline

   

  Wat een farce. Vreemd genoeg zijn er nog mensen die op die one-issue partijen stemmen ook. Vervolgens krijg je een hoop geschreeuw maar weinig wol, zie Wout Jansen in de staten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert