Straatpraat: Winkelketens verdwijnen uit straatbeeld

LELYSTAD
Free Record Shop, Halfords, Scapino, V&D; allemaal winkelketens die in verschillende steden uit het straatbeeld verdwijnen.

Perry Sport en Aktiesport hebben deze week uitstel van betaling aangevraagd. De problemen zouden deels zijn ontstaan door de faillissementen van V&D en Macintosh.

Moeten andere ketens zoals de HEMA en Blokker vrezen voor hun toekomst? In Straatpraat vroegen we mensen in winkelcentrum De Tjalk in Lelystad hoe zij denken over het omvallen van traditionele winkelketens.

reacties (7)

 • grondstof

   

  Ook in Almere is de Halfords weer geopend, graag even duidelijk vermelden om er voor te zorgen dat deze winkel niet alsnog ten gronde gericht wordt.

  reageer
 • galileogalilei

   

  Niet alles wat failliet is gaat direct dicht, vroeger wel maar nu niet meer. (crisis beleid)

  reageer
 • Jan

   

  Halfords is weer terug, mycom en miss etam zijn die er nog wel?

  reageer
 • Elbert

   

  Een rectificatie zou bijv. wel op zijn plaats zijn.

  reageer
 • Frackingjohn.

   

  Gamma, Karwei, Praxis, Formido,Horbach zij zijn de volgende, zij verkopen allemaal dezelfde stekkerdoosjes kwaliteit, is niets aan verloren de marktwerking zal zich vanzelf richten op de wensen van de consument, inplaats van op de winst wensen van de fabrikant/winkelier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Leo

   

  Halfords is in Lelystad niet uit het straatbeeld verdwenen... Pas nu toch eens op met die generalistische berichtgeving. Dit soort foute opmerkingen zorgt ervoor dat deze ondernemers alsnog ter ziele gaan omdat er foutief wordt gesuggereerd dar deze winkels niet meer zouden bestaan.....

  reageer
 • Elbert

   

  Misschien mis ik wat, maar ondertussen is Scapino nog steeds open in Lelystad en de Halfords is verhuisd en nog steeds gewoon open. Neemt niet weg dat het voor het centrum niet prettig en gewenst is wat er allemaal gebeurd, het wordt er niet beter op zo.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert