"Buurten moeten Whatsapp-borden kunnen plaatsen"

ALMERE
De PvdA in Almere vindt dat er langs de invalswegen van wijken borden toegestaan moeten worden die wijzen op de aanwezigheid van Whatsapp-groepen. Met zo'n groep kunnen buurtbewoners elkaar en de politie attenderen op verdachte situaties.

De partij wil weten of het klopt dat de gemeente Almere onlangs een verzoek om zulke borden te mogen plaatsen in de Eilandenbuurt heeft afgewezen. De gemeente zou een wildgroei aan borden vrezen.

De PvdA wijst erop dat de Whatsapp-borden in diverse andere gemeenten wel toegestaan zijn. Die worden vaak door de gemeente zelf geplaatst. De partij wil van het college weten of het Almeerse beleid nog gaat veranderen. De PvdA denkt dat eventuele nadelen van plaatsing van de borden zeker opwegen tegen de voordelen die ze opleveren.

 

reacties (24)

 • Daniel

   

  Als overheid mag je niet zomaar "reclame" maken voor particuliere bedrijven. Dit is strafbaar en bovendien mag het logo van WhatsApp niet zomaar worden gebruikt. Ik weet dat binnen de gemeente binnenkort een goed alternatief beschikbaar komt. Nog even geduld dus.

  reageer
 • Frackingjohn

   

  Waarom geen meertalig bord? dit is puur discriminatie alsof alleen Nederlanders zouden inbreken.

  reageer
 • Frank

   

  Onduidelijk verhaal en klopt van geen kant. Wat heeft de gemeente te maken met de Whatsappgroepen? Dit zijn burgerinitiatieven waar de gemeente buiten staat. Servers staan over de hele wereld, ook in de EU. Dat is juist het mooie van de cloud. Sterker nog, het kan zelfs zijn dat het hier in Almere opgeslagen ligt

  reageer
 • Ellen

   

  Tis bekend, staat op sociale media, krant....waarom hier weer geld aan uitgeven? De borden kost het nodige. Zie liever dat het in andere dingen wordt gestoken.

  reageer
 • Kees

   

  Verder nog vragen ? Nee, mooi, gaan wij weer verder.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TjakkA.\/\/.

   

  Laat maar weer wat vaker van je horen John Johan, maar we zijn hier dol op punten en komma's...,,,

  reageer
 • Rein

   

  Binnenkort kan de gemeente een fixe boete verwachten voor de reclame van whatsapp. Dan komt er nog bij dat de servers van whatsapp in de VS staan en die wederom de informatie verwerken in hun database. Dit wederom mag niet volgens de EU lijn.

  reageer
 • oude almeerder

   

  Hoi John leuk om weer eens van je te horen en fijn dat he goed met je gaat. lekker in het land van bartje. Je zult altijd een bekende Havenaar blijven!

  reageer
 • john johan otten

   

  ook criminelen als inbrekers kijken mee op deze nieuwe beveiliging en dar is niet aangedacht zeker met gebrek aan bewijs als je dit weer met slap bericht in de krant moet lezen.walt disneyplantsoen hebt camera beveiliging dus daar zullen die rotzakken nooit komen.helaas woon ikniet meer in almere van wegen de hogehuur 538,70 op het disneyplantsoen bovenwoning 55 plusser en woon ik nu in drenthe in een huis van 298m84 in de maand met voortuin en achtertuin en kan ik wekelijks van het boodschappen geld dat over is van de boodscahppen een paar zakken van 4 stujs en geregeld wat vaste planten er in poten daar ik groene vingers hebt van af dat ik in almere kwam wonen bij mijn ouders van eind juli 1977 tot 4 maart 1986 eerst schoolwerf 94 en toen ambachtsmark 115,ewdactie mijn ouders leven niet meer en waren in 2003 naar een dorp in groningen verhuis naar een bejaarden verzorgingshuis en in loop ter jaren in 2007 in maart en in 2012 in december door ernstige ziekte beeld overleden en ook ik woon niet meer in almere van wegen de dure huurprijzen.dus privecy wetgeving is hier niet van node,daar nog mijn ouders jan en hennie niet meer in almere woonachtig zijn redfactie en ik john johan otten ook niet meer in almere woon en nog wel in leven ius in het land van bartje.afz john johan otten

  reageer
 • ron

   

  Steven je haalt een paar zaken door elkaar. jouw opmerking slaat op borden die wettelijke verkeers- en gedragsregels aanduiden e.d. Die moeten inderdaad conform de regels voorgeschreven zijn. Elk andere bord kan gewoon geplaatst worden als de gemeente het maar goed vind en andere belangen daarmee niet in strijd komen. Ook het punt of de gemeente er wel of geen geld voor vraagt is aan hen. Waarom zou het ene type bord in Haven wel mogen en het andere bord in deze wijk niet. Het whatapp teken kent iedereen dus onduidelijk is het zeker niet.

  reageer
 • Wolven

   

  Is in de NOP niet nodig daar geven ze gewoon een noodbevel af

  reageer
 • Onzin

   

  Het wemelt van de niet officiële borden.

  reageer
 • Reactie

   

  Serieus? Waar staat die?

  reageer
 • schaapjes

   

  Goh, dat idee werd paar weken terug al geopperd in de botenbuurt in Emmeloord.

  reageer
 • Frank

   

  Jij hebt dus geen idee hoe zo'n groep werkt. Niemand praat of zegt wat in zo'n groep, behalve als iemand een verdachte situatie of persoon ziet. Er zit ook een wijkagent in zo'n groep, dus politie kan bij een bericht heel snel ter plaatse zijn. Je moet je vakanties daar niet op gaan doorgeven natuurlijk.

  reageer
 • johan

   

  wij hebben een instagram groepje, mag dat bord er ook? en mijn kinderen doen veel met snapchat in de buurt, mag dat ook een bord worden ?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het is een niet-bestaand bord en plaatsing is dus niet toegestaan. Niet aan de gemeente en niet aan particulieren.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dat moet helemaal niet kunnen. Voorts doet men er beter aan de gedraginstructies voor te schrijven. Bij dit soort paranoide lieden is iedere gekleurde medemensen of Oost-blokkenteken gelijk reden om te gaan zitten appen.

  reageer
 • Lekker handig zo'n groepsapp er hoeft Maar één verkeerde tussen te zitten En geeft dan precies door wie wel of Niet thuis is....mij niet gezien

  reageer
 • Reaguurder

   

  neemt de criminaliteit in wijken met zo'n bord dan af? Dat zie ik hier nergens terug in dit stukje. zijn daar cijfers van? Anders nutteloos en geldverspilling.

  reageer
 • SJP

   

  Toe maar... nog meer onzinnige borden op straat!

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  En die borden moeten besteld worden bij de pvda die willen gelijk weten wie er lid is van deze groep

  reageer
 • Danny

   

  De pot verwijt de ketel. Als je ziet hoeveel kansloze borden gemeente zelf plaatst. Bv. Een bord waar op staat dat er op een fietspad gezongen mag worden.

  reageer
 • Alex K

   

  Ook in muziekwijk mag dat niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert