Oplossing conflict vissorteerders en veiling nog ver weg

URK
Er lijkt voorlopig geen oplossing in zicht in het arbeidsconflict tussen de vissorteerders en de visveiling op Urk. Dat valt af te leiden uit een verklaring die bestuur en directie van de visveiling deze week publiceerden in de krant Het Urkerland. Het rommelt al jaren tussen de veiling en de zelfstandige sorteerders.

De belangrijkste oorzaken voor het conflict zijn de komst van een vissorteermachine die veel handwerk overneemt en de ongunstige voorwaarden voor de mensen die de machine gaan bedienen. De veilingdirectie zegt het te betreuren, dat er geen samenwerking mogelijk blijkt te zijn met de sorteerders. Hun opstelling zorgt eerder voor een verdere verwijdering tussen de partijen, aldus de visveiling.

De gemeenteraad van Urk heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week opgeroepen te bekijken of zij kunnen bemiddelen in het conflict.

reacties (4)

 • Wegmetons

   

  Vind de sorteerders een weinig zelfstandig, zij lijken zelfs compleet afhankelijk.

  reageer
 • Sorteerder

   

  De Combinatie zou niet willen meewerken?? Vraag eens aan de directeur wie de laatste 5 voorstellen van tafel heeft geveegt, wie steeds weer na ieder overleg met een ander verhaal kwam dan afgesproken, wie steeds weer afspraken op eigen titel veranderde, enz enz. Ik kan een pagina vol schhrijven met dit soort grappen en grollen van de directie van deze visafslag. In één ding is deze man er goed, door leugen en bedrog zijn aandeelhouders slapende te houden. Ik hoop van ganser harte dat de gemeente slimmer is. De verkoop van de visafslag zit er aan te komen. Bijdeze gemeente Urk let op uw zaak. We hebben al een paar soaps gehad, waaronder recentelijk de Berechjasoap. Ik hoop dat we daar geen Visaflagsoap bijkrijgen voor de gemeente.

  reageer
 • Dus toch

   

  Banden leksteken van auto's draagt ook niet echt bij aan een oplossing.

  reageer
 • Loyaal aan wie?..??

   

  Hoe simpel kun je denken. Een machine die door afdracht van loon ontwikkeld en betaald wordt is de reinste oplichting.Klinkt grof als je het zo ervaart.Zo is een splijtzwam ontstaan onder geloofsgenoten en dorpsgenoten.Het bizarre is door gemanipuleerde gesprekken wordt ook nog eens angst ,verdeel en heers toegepast.Dat noemt men in het jargon overleg maar in de volksmond chantage. Kwalijk en schandelijk om zo afscheid te moeten realiseren tussen die medewerkers die bij dag en ontij klaar stonden.Moraal van het verhaal ,je zal maar wonen op Urk dat je elkaar steeds tegen komt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert