Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

FLEVOLAND
Perry Sport en Aktiesport zijn definitief failliet verklaard door de rechtbank. Volgens de curator blijven de winkels nog zeker zes weken open. 

Perry Sport heeft in Flevoland vestigingen in Almere en in Lelystad. Aktiesport heeft winkels in Almere Centrum, Almere Buiten, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Daarnaast zit de keten in Zeewolde, Dronten, Urk en Emmeloord met een zogeheten 'shop in shop' bij Scapino.

De problemen zouden deels te wijten zijn aan de faillissementen van V&D en de schoenenzaken van Macintosh. Met die twee partijen deed USG, waar Perry Sport en Aktiesport onder vallen, veel zaken.

Volgens de curator is er veel belangstelling voor de failliete winkels. Tientallen partijen hebben zich al gemeld. Daarom is hij positief gestemd over de mogelijkheden voor een doorstart.

reacties (13)

 • nikky

   

  het ligt echt niet alleen aan het internetwinkelen, klikkerdeklik. het heeft ook een deel met het aanbod van winkels te maken. Ver voor het internet bestond, moest ik voor iets speciaals altijd al buiten Lelystad zoeken (Almere of Amsterdam). En buiten dat moet ik ook zeggen dat de klantvriendelijkheid en de keuze in het assortiment van Perry in Lelystad toch niet al te best was en bij Aktiesport was ook niet al te veel keuze.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De fysieke winkel heeft zijn tijd gehad. Klikkerdeklik! Alleen kleinschalige winkels met iets bijzonders zullen nog bestaansrecht houden.

  reageer
 • lelystedeling

   

  heel vervelend dat nu ook deze winkelketens failliet zijn, maar wat ik vervelender vind is dat hun personeel dit alles via de media moesten vernemen en daarna pas via hun (nu nog) werkgever op de hoogte gebracht werden maar het wordt zo wel erg leeg in het centrum van lelystad even snel geteld zijn dat weer 2 panden die leeg komen en dan ook nog scapino en manfield en wat er al langer leeg staat ik ga volende keer wel in zwolle of zo winkelen want hier heb je niet veel keus meer

  reageer
 • Frans

   

  Wat schreef Locatus? Locatus: risico bankroet voor nog 15.000 winkels 16-03-2015 De winkelleegstand in Nederland blijft groeien. Vooral in kleine en middelgrote steden vallen steeds meer gaten in de winkelstraten. Zo'n 15.000 winkels in Nederland lopen het risico failliet te gaan. Dat zei Gerard Zandbergen van winkelonderzoeksbureau Locatus op 13 maart tegen Nieuwsuur. ‘We hebben 7,5 procent leegstand en elk jaar komt daar 1 procent bij. Dus het gaat nog veel erger worden. Met heel veel winkellocaties in Nederland komt het niet meer goed. We noemen dat kansloze winkellocaties, die kunnen beter opgeven’, aldus Zandbergen. Op 17 maart biedt de brancheorganisatie minister Henk Kamp van Economische Zaken een plan aan om winkelleegstand verder tegen te gaan. Met zijn uitspraak betoont Zandbergen zich pessimistischer dan in voorgaande jaren. Enkele jaren geleden maakten Locatus en de meeste vastgoedpartijen nog de kachel aan met een ‘alarmist’ als Cor Molenaar die in 2012 stelde dat een op de drie winkels zou verdwijnen. In de retailspecial van Vastgoedmarkt die op 19 maart verschijnt stelt Molenaar dat de winkelvastgoedsector anno 2015 nog eens een krimp wacht van 30 procent van het winkeloppervlak. Volgens marktonderzoeker Q&A is tussen 2008 en 2014 al bijna 20 procent van de winkels verdwenen. Tot eind 2014 zijn 22.000 winkels gesloten, waardoor er eind 2014 nog zo'n 90.000 winkels resteren, becijferde Q&A. In zijn vorige maand verschenen boek Kijken, kijken, anders kopen betoogt Molenaar dat de impact van internet nog gevoeld moet worden. Internet en nieuwe technologie leidt tot een disruptie die het oude retailmodel nu al aan het wankelen brengt. Dankzij cityhubs en websites hoeven retailers geen voorraad meer aan te houden, waardoor de behoefte aan vierkante meters verder afneemt. Om die reden zijn nieuwe winkels in de VS al 25 procent kleiner. In Nederland wordt het kernwinkelgebied kleiner, waardoor A2-, B- en C-locaties onder druk komen te staan en zelfs als winkelgebied kunnen verdwijnen. De buitengewoon hoogleraar eMarketing en Distance Selling aan Erasmus Universiteit Rotterdam betoogt paradoxaal genoeg dat juist ditzelfde internet retailers en vastgoedeigenaren redding kan brengen.

  reageer
 • max

   

  Dus moet je zorgen dat de maandlasten omlaag gaan. En dat diet soms pijn ja..!! Stoppen met roken. Niet elke avond een zak chips. Dure abonnementen. Geen huisdieren. Etc etc. Ik heb die besluiten ook moeten nemen. En weet je. Ik hou geld over aan het eind van de maand...!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Actionvolk

   

  Nou ja toch! banen?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Klopt. En dan is de volgende vraag: door wie is die regering eigenlijk aan een kamermeerderheid geholpen?

  reageer
 • Markus

   

  Tsja mensen bestellen veel vaker online, maar er is ook een zeer grote groep die niet zoveel kan kopen ivm hoge maandlasten. Dus indirect zit er wel degelijk een deel van schuld door de regering. Mensen hebben vandaag de dag nou eenmaal niet zoveel meer te besteden.

  reageer
 • FdH

   

  Ik denk dat we nieuwe winkels moeten bouwen op de Deel in Emmeloord. Volgens Provast komt het allemaal goed...

  reageer
 • wilma

   

  oh wat is dit in en in triest, bah

  reageer
 • max

   

  In plaats van alleen maar Rutte schuld te geven, kun je beter vertellen hoe het wel moet. Heel gemakkelijk om anderen de schuld te geven

  reageer
 • Pzaal

   

  Jammer. Zo verdwijnen er alweer veel banen en nog meer leegstaande winkels. Ik dacht dat het juist zo goed ging met de economie? Of bedoeld Rutte, mijn portemonnee zit stampvol dus gaat het goed met (mij) en daardoor lach ik altijd.

  reageer
 • Afschuwelijk voor alle medewerkers

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert