Gemeente niet verder met Buurtzorg voor TSN Thuiszorg

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat niet in zee met Buurtzorg voor het verzorgen van thuishulp. Dat heeft VVD-wethouder Janneke Sparreboom in de gemeenteraad bekendgemaakt. Buurtzorg had via haar nieuw op te richten stichting Familiehulp aangeboden om huishoudelijke ondersteuning aan cliënten en personeel over te nemen van het bijna failliete TSN Thuiszorg.

Het college geeft de voorkeur aan zorgpartners, waarmee de gemeente sinds vorig jaar al een contract heeft. Volgens de wethouder past de werkwijze die Familiehulp voorstelt niet bij die van Lelystad. Daarnaast vroeg Familiehulp de gemeente om een financiële bijdrage, terwijl die niet nodig is als met bestaande partners wordt samengewerkt.

De zorginstanties waarmee Lelystad nu verder gaat zullen zich maximaal inspannen om de cliënten en ook het TSN-personeel over te nemen. Woonzorg Flevoland heeft dat recent nog aangeboden. De gemeente gaat hierover in gesprek met de bewindvoerder van TSN. Personeel en de vakbond FNV voerden onlangs actie voor overname door Buurtzorg. Wethouder Sparreboom wil het besluit pas woensdag toelichten.

reacties (3)

 • 13xx

   

  Alhier het bewijs dat het veelgeprezen marktwerking van VVD- en andere rechtse stemmers toch niet altijd werkt.

  reageer
 • Andy P

   

  Nee Anna, Lelystad is een zeer onbetrouwbare partner en buurtzorg accepteert dat niet. Lelystad biedt onder de kostprijs en mevrouw Sparrenburg weet dit maar al te goed als ex TSN medewerkster. Buurtzorg weet dit en accepteert die gewoon niet.

  reageer
 • Anna

   

  Ik vind buurtzorg een beetje typisch: ' ja wij willen de cliënten overnemen, maar we willen daar een bijdrage van de gemeente voor.' Als dit logisch was geweest had tsn toch ook hierom kunnen vragen, dan gingen ze niet failliet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert