Raad waarschuwde voor belangenverstrengeling

URK • Di 23 februari 2016 | 23:05 • Dinsdag 23 februari 2016 | 23:05
Verschillende politieke partijen op Urk zeggen dat ze jaren geleden al hebben gewaarschuwd voor belangenverstrengeling bij de nieuwbouw van het Berechja College. De constructie waarbij aannemer en toezichthouder één en dezelfde persoon waren, zagen bijvoorbeeld de Unie Gemeentebelangen, CDA en ChristenUnie, niet zitten.

Aangezien de school niet gebouwd werd met gemeentelijk geld hadden deze partijen niks te zeggen over de gekozen constructie. Het Berechja werd grotendeels gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs. Het bestuur van de school kon de zorgen van de gemeenteraad dan ook simpelweg naast zich neerleggen.

Vraag is nu of het ministerie in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs aanleiding ziet om stappen te ondernemen richting het oude bestuur en de Raad van Toezicht. Fractievoorzitter Klaas Brouwer van het CDA twijfelt daar hardop aan. Hij vermoedt dat het ministerie dit wel eens zou kunnen laten. Er zou bij ingrijpen te veel nadruk kunnen komen te liggen op de nalatige rol van het ministerie, aldus Brouwer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel