'Stop met zoeken naar opvangplek vluchtelingen'

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet helemaal stoppen met het zoeken naar een nieuwe opvangplek. Dat vindt de VVD in die gemeente, nu er in Luttelgeest onvoldoende draagvlak onder de bevolking is om een tweede opvangplek voor vluchtelingen te realiseren. 

Ook de partijen ONS en PvvP vinden dat Noordoostpolder in het bestaande azc in Luttelgeest voldoende vluchtelingen opvangt en willen geen tweede locatie zoeken. In de volgende raadsvergadering dienen ze daarover een motie in.

De andere partijen, een meerderheid in de gemeenteraad, houden vast aan eerder gemaakte afspraken om juist wel een tweede opvanglocatie te zoeken. Ondanks de veertienhonderd mensen die nu al in Luttelgeest worden gehuisvest, is daar nog steeds behoefte aan, vinden ze.

reacties (9)

 • Gerhard.

   

  Ja mee eens met de vvd.stop onmiddellijk met zoeken Denk vooral eens aan een land zoals wij die nu creëren en wat de gevolgen zijn voor onze kind./kleinkind. Het gaat nu al bijna onmogelijk worden voor hun ivm woonruimte/werk Denk goed na!!!!!!

  reageer
 • Wie heeft nu voorKeur?

   

  Keur doet aan stemming makerij. Merkwaardig is dat de VVD op deze wijze een gedrag van nepotisme laat zien. Als er belangen spelen om goedkope arbeidskrachten te huisvesten in de polder dan staat men vooraan om met zijn vrienden om allerlei constructies te bedenken. Dus Keur doet zijn naam geen eer aan volgens het woordenboek.

  reageer
 • Ron

   

  Eens Jos maar de mensen die er zijn zullen we toch menswaardig moeten opvangen. De PvdA in Dronten heeft daar in september al een grote mond over gehad maar die hoor je nu niet meer. De speelgoedbank is belangrijker geworden voor de PvdA in Dronten

  reageer
 • Elizabeth

   

  Ik ben er mee eens dat het gestopt moet worden de centra. Wij hebben hier al onder de bevolking die er al 3 generaties is al genoeg problemen. Vind u het geen probleem dat we de hele dag geconfronteerd worden met het moslimgeloof( doekjes lange jassen en bij de mannen baarden en jurken , en mensen die je niet kan verstaan en schuw langs de mensen hen lopen) ? Wij leven in een seculiere maatschappij maar ik voel mij of ik in een moslimland woon, vindt u dat fijn ? Nog meer moslimasielzoekers( 40 procent is maar syrier en de rest albanie en andere landen die hier voor andere zaken komen. De syriers mogen tijdelijk komen maar dat zijn er 40 procent dus er zijn in het echt veel minder asielzoekers.

  reageer
 • flevo lely

   

  Is het misschien een goed idee om een plek te vinden rond Espel/Creil/Rutte. 3 dorpjes die te klein zijn om voorzieningen in stand te houden, maar met een azc komt er vast budget vrij om dit te ondersteunen.

  reageer
 • flevo lely

   

  De hele NOP en ZOP bestaat uit "immigranten", want alles was leeg.... Laten we nu eens beginnen om de kleine dorpjes in de NOP meer bestaansrecht te geven en juist daar AZC's vestigen.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Verstand begint te werken

  reageer
 • Nn

   

  Genoeg is genoeg. Er zijn nog genoeg andere plaatsen in Nederland die ECHTE vluchtelingen op kunnen vangen. Bij de Lidl in Emmeloord ziet het s middags letterlijk zwart van de mensen die daar in grote groepen voor de winkel staan, waar onze eigen mensen zich aan storen omdat ze er soms amper langs kunnen.

  reageer
 • Elizabeth

   

  Hier ook . De seculiere maatschappij is weg.

 • Ron

   

  Dronten is ook gestopt. Ook daar de mentaliteit van zoek het maar uit.

  reageer
 • Japie

   

  Waar een wil is ,is een weg. VVD is en blijft bewoon een partij voor op persoonlijk gewin gerichte mensen zonder inlevingsgevoel voor de mindere in de wereld. Het is altijd: IK ,IK en nog eens IK.Als IK het maar goed heb.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert