Actie tegen verdwijnen hondenlosloopgebied

ALMERE
Bewoners van de Muziekwijk in Almere maken zich zorgen over het verdwijnen van hun hondenuitlaatgebied. Vanwege de komst van twee stadsweides met paarden mogen in het naastgelegen uitlaatgebied de honden niet meer loslopen. 

De stadsweides liggen nu nog bij de afslag Almere Haven van de A6 maar omdat de snelweg wordt verbreed moeten de weilandjes verhuizen. 

De gemeente heeft het hondenlosloopgebied verplaatst, maar bewoners vinden dat stuk grond ontoegankelijk, te drassig en gevaarlijk dicht bij de Hogering. Inmiddels zijn er 200 handtekeningen ingezameld en hebben bewoners steun gekregen van de Partij van de Arbeid. Binnenkort wordt het onderwerp besproken op de gemeenteraad. 

 

reacties (14)

 • peter

   

  .\/\/. sommige honden kunnen niet zo ver lopen door lichamelijke problemen, maar moeten toch af en toe loslopen. En dan naast de weg lopen is ook geen goed idee.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Huizen bouwen op die afstand van de Hogering...nee dus.

  reageer
 • Sonja

   

  Wij raken ook ons hondenveldje kwijt. Het Spanningsveld wordt volkstuinen en paarden wei . Dank zij de Floriade.

  reageer
 • Hondje

   

  Was het maar €63,-.. Ik heb zes hondjes en betaal voor elk €105 per jaar. Dus 630€

  reageer
 • San

   

  Laat het wel duidelijk zijn dat de huurders van stadsweide absoluut geen aandeel in hebben op het gestelde verbod. Deze mensen zijn zelf groot honden en dierenliefhebbers

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daniëlle

   

  Ik ben een van de eigenaren van de paarden weide en zie totaal geen redenen waarom de honden rondom de weides niet los zouden mogen lopen.. Ik en mijn buurvrouw waren van deze ontwikkelingen dan ook niet op de hoogte en snappen jullie actie volkomen.. Ik hang morgen mijn nummer op het hek mochten er vragen zijn dan hoor ik die graag

  reageer
 • johan54

   

  Beste R.M. Een manege is iets anders dan een paardewei.

  reageer
 • Kees

   

  Altijd dat gezeik als er iets verandert in de stad... Almere is een nieuwe stad. Doe niet zo moeilijk. Hier is ruimte voor ontwikkeling. Ga lekker op het oude land wonen als je geen verandering wil. Van de week dat fietspad in een simpel grasstrookje, nu dit weer..

  reageer
 • R.M.

   

  Beste W, ten noorden is ook de manege Pampus hout daar kunnen de paarden ook gestald worden.

  reageer
 • Roel

   

  Zal € 63 zijn neem ik aan?

  reageer
 • Hondje

   

  Als groot hondenliefhebber en hondenbelastingbetaler zit ook ik en andere hondenbezitters mer het zelfde probleem. Ik woon achter de A6 precies waar de stadsweides weg moeten. Ook hier zijn geen mogelijkheden meer om de honden fijn te laten rennen. Hondenstrand Atlantis weg vanwege de Floriade, bosje achter de stadsweides weg vanwege verbreding A6. Maar wel de hondenbelasting omhoog!! Voor de € 630,- die ik per jaar betaal aan hondenbelasting mag je toch wel iets terug verwachten?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ten noorden van de Hoge Ring is een gigantisch hondenlosloopgebied van vele vierkante kilometers. Even het bruggetje over.

  reageer
 • Nico

   

  Er is niemand die zit te wachten op loslopende en schijtende honden en treurige paarden in rottende hokken. Hele volksstammen zitten wel te wachten op een woning. Volbouwen dat park!!

  reageer
 • hihaho

   

  "hondenlosloopgebied", wat een onzin er is daar plek zat, kom er bijna dagelijks mét hond en het "nieuwe" stukje is niets mis mee. Kom op mensen het gaat om plekje waar je hond even kan poepen niet om een recreatiegebied....en dat de pvda dit protest steunt, haha, die proberen nu met man en macht alles te steunen dat "uit het volk" komt. Te laat jongens.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert