Burgemeesters willen lijst met omstreden predikers

ALMERE
De zes Flevolandse burgemeesters hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Daarin vragen ze de minister met een lijst te komen met personen die als omstreden prediker niet gewenst zijn in Nederland.

Dit naar aanleiding van een islamitische bijeenkomst in het TMG-partycentrum in Almere. Daar sprak in januari onder andere de omstreden prediker Haitham Al-Haddad. Verschillende politieke partijen in Almere wilden dat burgemeester Franc Weerwind die bijeenkomst zou verbieden. De burgemeester gaf aan daar geen juridische middelen voor te hebben.

Een lijst met 'niet gewenste personen' kan een instrument zijn om vergelijkbare bijeenkomsten in de toekomst wel tegen te houden. Hoewel de brief aan het ministerie is geschreven door Weerwind, is hij ook ondertekend door de vijf andere Flevolandse burgemeesters.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  En hoe zit het dan met de vrijheid van meningsuiting?

  reageer
 • Evros

   

  In Nederland komen ze altijd met het zout als het ei op is. Daarbij denk ik ook aan de tweede wereldoorlog.

  reageer
 • Aardbewoner

   

  Zou zoveel willen proberen te zeggen. Maar wat ik zeker kan zeggen dat je zonder geloof wordt geboren!

  reageer
 • Rob

   

  Welk doel hebben deze Sinterklazen eigenlijk om hier haat te prediken. Laten die lieden liever promoten dat alle moslimmensen hier in vrede kunnen leven en ervaren ze dat anders dan mogen ze geheel uit vrije en om eigen beweegredenen beslissen om de EU te verlaten. Daar heb je deze lieden niet vor nodig en zouden bij de wet verboden moeten worden.

  reageer
 • syrier

   

  hoelang is men nu al bezig te proberen haatzaaiende imams te weren?? deze discussie loopt echt al lang nu blijkt dat men nog een lijst op moet vragen van ongewenste imams hoe snel kan je handelen als burgemeesters?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert