Burgemeesters willen lijst met omstreden predikers

ALMERE • Wo 24 februari 2016 | 15:20 • Woensdag 24 februari 2016 | 15:20
De zes Flevolandse burgemeesters hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Daarin vragen ze de minister met een lijst te komen met personen die als omstreden prediker niet gewenst zijn in Nederland.

Dit naar aanleiding van een islamitische bijeenkomst in het TMG-partycentrum in Almere. Daar sprak in januari onder andere de omstreden prediker Haitham Al-Haddad. Verschillende politieke partijen in Almere wilden dat burgemeester Franc Weerwind die bijeenkomst zou verbieden. De burgemeester gaf aan daar geen juridische middelen voor te hebben.

Een lijst met 'niet gewenste personen' kan een instrument zijn om vergelijkbare bijeenkomsten in de toekomst wel tegen te houden. Hoewel de brief aan het ministerie is geschreven door Weerwind, is hij ook ondertekend door de vijf andere Flevolandse burgemeesters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel