Brandstichter Dronten moet verplicht worden opgenomen

DRONTEN • Wo 24 februari 2016 | 15:50 • Woensdag 24 februari 2016 | 15:50
De man die wordt verdacht van brandstichting in zijn appartement in Dronten, moet worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Dat eiste de officier van justitie in de rechtbank in Lelystad.

De verdachte ontkent dat hij in juni vorig jaar brand heeft gesticht in zijn appartement aan de Koopmansbeurs, maar technische onderzoeken wijzen wel in die richting. In de woning werd een fles terpentine gevonden. Ook op de vloerbedekking en op de handen van de man werd de brandbare vloeistof aangetroffen. De hele woonkamer brandde uit.

De bewoner werd kort na de brand aangehouden en maakte een verwarde indruk. De Drontenaar is inmiddels geschorst uit voorarrest, maar dat vindt de officier van justitie geen goed idee. Vanwege het gevaar voor herhaling vroeg hij de verdachte toch weer vast te zetten.

Hulpverleningsinstanties kunnen geen contact met de man onderhouden en de verdachte kwam ook niet naar de zitting. Tot verbazing van zijn eigen advocaat.
De rechtbank bepaalt op 9 maart wat er verder moet gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel