Provincie blijft Berechja na kritisch rapport steunen

URK
De provincie blijft het Berechja College op Urk tot volgend jaar financieel steunen. De uitkomsten van een onderzoek naar de jarenlange financiële problemen bij de school veranderen daar niks aan.

Uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs bleek dinsdag dat er veel mis is gegaan rond de verbouwing en nieuwbouw van de Berechja scholen op Urk. Zo was de nieuwbouw veel te groot voor het aantal leerlingen van dat moment.Verder was er sprake van belangenverstrengeling omdat één persoon zowel aannemer als toezichthouder was.

De provincie benadrukt dat dankzij de financiële bijdragen van gemeente, provincie en rijk het vmbo en mbo in het dorp overeind is gehouden. Dat er sprake was van een falend bestuur, was volgens de provincie door de financiële problemen al duidelijk. Omdat de bestuurders inmiddels vervangen zijn en ROC Friese Poort het mbo-onderwijs heeft overgenomen, wil de provincie tot volgend jaar blijven meebetalen om de financiële problemen op te lossen. In totaal heeft Flevoland dan 500.000 euro (300.000 in 2015, 100.000 in 2016 en 100.000 in 2017) bijgedragen.

reacties (1)

  • Henk jan

     

    Te zielig voor woorden. Kan zo'n school nu nog wel bestaan. volgens mij moeten ze de hele boel opdoeken. Vraag me zo langzamerhand af of er zowel politiek als onderwijsinspectie en provincie wel eerlijk spel spelen. Bij de vorige "echte "directeur zou zoiets nooit zijn gebeurt.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert