Partij voor de Dieren wil terugdringing melkproductie

FLEVOLAND
De Partij voor de Dieren in Provinciale Staten wil een beperking van de melkproductie in Flevoland. Volgens de nota 'De echte prijs van melk' die in opdracht van de partij is opgesteld, is de melkprijs op dit moment veel te laag. Dat komt door het opheffen van het melkquotum. Boeren mogen nu zelf bepalen hoeveel melk geproduceerd wordt.

Volgens de nota zorgt de hogere productie van melk voor onder meer problemen met de volksgezondheid, klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Dit wordt allemaal niet doorberekend in de prijs van melk en dat zou volgens de partij wel moeten.

De melkproductie in Flevoland is volgens de Partij voor de Dieren het afgelopen jaar met 33 procent gestegen. Dat is 10 procent meer dan het landelijk gemiddelde. De partij wil in Provinciale Staten bespreken of de productietoename in Flevoland een halt kan worden toegeroepen.

reacties (14)

 • henk

   

  Het meest duurzaam is de meest intensieve landbouw .... En koeien hebben het allemaal beter dan pakweg 25 jaar geleden toen koeien de hele winter vast stonden op een grupstal .

  reageer
 • Kniekus

   

  Vincent is zo te horen iemand die denkt dat melk uit een pak komt en vlees uit de vriezer maar geen idee heeft wat de zuivelindustrie inhoudt en van groot belang is.

  reageer
 • aadje

   

  als iemand wil werken onder de kostprijs, meer dan 500 koeien melkt en altijd nog kan blijven investeren met of zonder suikeroom rabo dan moet hij dat lekker doen. mest afvoeren waar je ook nog voor moet betalen en met het quotum was het nog niet zo gek de uitbreiders hebben het voor iedereen verziekt ten tijde van het quotum (Braks) was het zoslecht nog niet. eigen schuld geen geld op de bult

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als het buitenland dat ook zo gaat doen moeten we hier binnenkort in Nederland 20 kilo paprika's per man per dag eten om ze op te krijgen. Agrarische export is een van de grootste bedrijfstakken van Nederland, en als je export toelaat moet je import ook toestaan, nietwaar? PS: het dierenleed in de Oostvaardersplassen zinkt in het niet bij het dierenleed in de 'intensieve veehouderij' (bio-industrie).

  reageer
 • max

   

  Maar wel elke dag je bekertje melk, plakje kaas op brood, kommetje yoghurt, slagroom op je gebakje. Wie is hier de schijnheilige??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Zuivel is de duivel dus? Argumenten erbij?

  reageer
 • .\/\/.

   

  De gebruikelijke zever. Een beetje katten op de PvdD zonder argumenten, de Belgen en het Oostblok de schuld geven, iemand die sowieso anti-melk is (gaan we het dan verbieden, en hoe democratisch is dat?) en een oproep tot protectionisme. Niets van dat alles draagt ook maar het minste bij aan het probleem. Melkveehouders leveren melk onder de kostprijs en creperen, terwijl de industrie en de distributie de winst in de zak steken.

  reageer
 • Vincent

   

  Hardwerkende boeren of niet. De veeteelt / zuivelindustrie is een verderfelijke industrie.

  reageer
 • Boer

   

  Flevoland - Veehouders willen dat Partij voor de Dieren wordt opgeheven...!!

  reageer
 • Frits1

   

  Als die PvdD nou eens zorgt dat de te goedkope import van melk en melkprod. uit België en Oostblok stopt, dan kunnen goede en kwalitatief hoogwaardige melk en voedselproducenten in Flevoland hun werk gewoon blijven doen en heeft de consument daar baat bij! Stop eens met deze noodzakelijke (voor ons) bedrijven het werk nog lastiger te maken!! En als deze partij dan echt wil doen alsof ze het beste voorhebben met dieren, bekommer je dan eens over het wanbeleid en zakkenvullerij (in de top) bij Staatsbosbeheer en natuurmonumenten en zorg dat de Oostvaardersplassen weer worden zoals ze ooit bedoelt waren en niet een dierenmartelplaats en kerkhof.

  reageer
 • Pzaal

   

  PvdD moet eens stoppen met overal over te zeuren.

  reageer
 • klaas

   

  Ja . En wij mensen zijn ook de enigste wezens die op volwassen leeftijd een peuk roken . Mensen hebben nou eenmaal andere gewoontes als dieren .

  reageer
 • Zeewolde

   

  Gelijk hebben ze.. Melk is voor kalfjes niet voor mensen. We melken de mensen vrouwen toch ook niet.. Wij mensen zijn de enigste wezens die op volwassen leeftijd nog melk drinken. Niet nodig en ongezond. En daarbij ook nog dier onvriendelijk!

  reageer
 • Freddy

   

  Laat die ezels van de PvdD zich maar druk maken over de dieren ellende in de Oostvaardersplassen en blijf van de hardwerkende voedsel producenten af. En verdiep je eens oprecht in een onderwerp voor dat je weer begint te raaskallen over een makkelijk doelwit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert