'Gemeente moet kunnen profiteren van Airport'

DRONTEN
Dronten moet kunnen profiteren van de uitbreiding van Lelystad Airport en er niet alleen maar de nadelen van ondervinden. De lokale CDA-fractie roept het college van burgemeester en wethouders op daar moeite voor te doen en actief te handelen.

Op dit moment vinden er gesprekken plaats over de verplaatsing van bestaande bedrijven en de komst van nieuwe. De gemeenten Lelystad en Noordoostpolder zitten hierover al met het vliegveld aan tafel. Volgens het CDA moet Dronten daarom nu snel handelen om te voorkomen dat de boot wordt gemist. Zo zouden het RDW-circuit en de ANWB Drivers Academy bij het vliegveld naar Dronten kunnen komen. Beide organisaties staan op de nominatie om verplicht verplaatst te worden. Ook moet gedacht worden aan andere bedrijven die kunnen profiteren, zoals cateringbedrijven.

De Dronter gemeenteraad besloot onlangs bij de arbeidsregio Flevoland te willen horen en het CDA vindt dat daar ook wat tegenover moet staan.

reacties (9)

 • Jan

   

  Blijft een mooie ontwikkeling. Het vliegveld zal Zoveel extra economische ontwikkeling opleveren. Voor zowel dronten ala lelystad. Ik juich het van harte toe.

  reageer
 • Johan10

   

  Net zoveel voordeel voor Lelystad als de Hanzelijn. Of te wel 0,0%.

 • Frits1

   

  Beste gewaardeerde voorstanders en allesweters betreffende Schiphol en de financiering van de aanstaande miskleun vliegveld Lelystad. Ik weet gelukkig niet alles, ik ben gepensioneerd en ex medewerker van KLM en Schiphol en ex bewoner van de Nieuwemeerdijk(omg Schiphol). Ik heb wel de pretentie dat ik in deze zaak weet waarover ik praat, maar laat u gerust zand in de ogen strooien door een aantal politici die straks hun handen in "onschuld" wassen

  reageer
 • Bas

   

  Typisch een antwoord van een jaloerse 'not have' die de wijsheid niet in pacht heeft

 • Bart

   

  Beste gewaardeerde Frits 1, als u er dan zo veel over weet een ervaring mee blijkt te hebben vertel ons dan eens nader over uw kennis. Want dit is erge algemene info.

 • jkeez

   

  Burgemeester en wethouders zijn alleen bezig met ondernemertje pesten het openbaar toilet (meerpaal) en of er nou geen of wel bomen op het plein moeten komen .

  reageer
 • Jaap

   

  En zo gaan alle tegenstanders op een gegeven moment door de bocht. Twee jaar na ingebruikname is vrijwel iedereen positief. Het is puur de angst voor het onbekende en onzekerheid. Laat alles zo het is dan weet je waar je aan toe bent.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Zorg dan maar snel voor een betere bereikbaar vanaf de snelweg of vanaf de Larserdreef. Dwz sluit de 209 direct aan op de A6 in plaats via de achterweggetjes van Lelystad en maak een directe connectie van de 209 naar het Vliegveldgebied. Zo door de polder en en met die verkeerslichten is niets voor de vlotte transporteurs. Men kan natuurlijk ook de 209 omleggen naar het verkeersplein a6/209. Dat ontlast Lelystad en slaat twee vliegen in één klap.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • 737-300

   

  Late reactie..... Eerst hoog van de toren blazen en tegengas geven.... Nu willen profiteren..... Beetje achter de ellenbogen gedrag.......

  reageer
 • Rinus

   

  Ken je feiten, Dronten hoorde al bij de arbeidsmarktregio Flevoland en wilde uitstappen. Dit was niet mogelijk dus. Het RWF richt zich voornamelijk op de banenafspraak voor mensen met een beperking. Veel beperkten in Dronten?

  reageer
 • Frits1

   

  Ook bij het cda kunnen ze het dromen niet laten. HH Politici wees er nu eindelijk eens van overtuigd dat deze zgn AirPort, vliegveld kan ook, helemaal Niets brengt voor Dronten en Flevoland. We krijgen met z'n allen een bak herrie en milieu-overlast te verwerken en het levert economisch gezien niets op, ook geen werkgelegenheid!!! Ook een goed draaiende en renderende Hanzelijn levert economisch gezien minimaal op. Dus zo'n miljardeninvestering voor dit vliegveld is weggegooid geld. Maar beste politici ga zo door met liegen en bedriegen tegen beter weten in, de generaties na ons zullen het wel merken.....maar dat zal u een (rot)zorg zijn. Tip: laat de fa.Schiphol investeren (als ze toch zoveel, deels gemeenschapsgeld, over 2hebben) in projecten waarmee ze Nederland wel vooruit helpen. Eelde, Eindhoven of is Nederland toch niet groot(s) genoeg voor zoveel luchthavens in een overbevolkt gebied. HH politici gebruik eindelijk in deze zaak eens 1x uw verstand!!!

  reageer
 • Johan10

   

  Helemaal mee eens! Politiek: doe is normaal met onze belasting centen! Of is er weer straks een enquette nodig?

 • Henk

   

  De uitbreiding van Lelystad airport word volledig gefinancierd door de Schiphol Group. Eelde is geen onderdeel van Schiphol en zal binnenkort stoppen met vluchten neem ik aan. Eindhoven is voor 51 procent onderdeel van Eindhoven. De luchthaven word dus volledig uitgebreid op kosten van Schiphol. De infrastructuur buiten het vliegveld zelf word bekostigt door de overheid

 • 737-300

   

  Hoe kun je in economische opzicht een spoorlijntje vergelijken met een luchthaven.... Dan heb je het niet echt begrepen..... Het is heel verstandig luchthaven Lelystad te ontwikkelen... De komende maanden zullen de werkzaamheden voor de uitbreiding gaan aanvangen... En het gaat zeker werkgelegenheid opleveren... Als de tegenstanders dat niet willen zien... So be it.... Vliegveld komt er sowieso!

 • Frank

   

  Zolang 'bromsnor' aan de macht is zie ik het somber in.. Wel scherp van het CDA,vliegveld is een toevoeging voor Dronten.

  reageer
 • Ben

   

  Kan de start&landingsbaan dus aardig verlengd worden .............

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert