NLR print twee metalen aan elkaar

MARKNESSE • Do 25 februari 2016 | 16:19 • Donderdag 25 februari 2016 | 16:19
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum heeft met een 3D-printer verschillende metalen aan elkaar vast geprint. Het NLR is de enige in Nederland die deze techniek beheerst.

De onderdelen die nu uit de printer rollen kunnen nog niet worden verwerkt in vliegtuigen of satellieten. Volgens NLR-woordvoerder Jan Cees Venema is het een kwestie van tijd tot aan elkaar geprinte metalen gebruikt worden in lucht- en ruimtevaart.

Het voordeel van het aan elkaar vast printen van verschillende metalen is dat er bijvoorbeeld een combinatie tussen stevigheid en hittebestendigheid gemaakt kan worden. Bovendien zijn de materiaalkosten van het aan elkaar maken van metalen nu nog erg hoog, omdat de apparatuur snel slijt. Dat is met een 3D-printer niet het geval.

Het NLR gaat de demonstrator, zoals het geprinte onderdeel heet, volgende week presenteren op een grote vakbeurs voor innovatie in Veldhoven,

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel