Straatpraat: Treinreizigers willen geld zien

ALMERE
Treinreizigers die door overvolle treinen geen zitplaats hebben moeten minimaal 50 procent van hun reiskosten gecompenseerd krijgen. Dat eist ConsumentenClaim namens 8.500 reizigers. ConsumentenClaim neemt het de NS kwalijk dat die al in 2014 wist dat er in de periode 2015-2017 te weinig treinen zou hebben ingezet.

In Almere peilden we jouw mening voor Straatpraat.

reacties (7)

 • Flevo Flevo

   

  In Flevoland is het de laatste jaren prima voor elkaar, vrijwel altijd kan je zitten. En ookal kun je nooit zitten, de NS zegt ook niet dat je een ticket voor een zitplaats, zoals zovelen zeggen, het is een vervoersbewijs geen zitplaats.

  reageer
 • Deetje

   

  Je koopt een vervoersbewijs dat is niet perse een zitplaats, kansloze actie dus

  reageer
 • Theo

   

  Gelijk heb je, in de spits sta je in de tram, metro en bus ook. Het kaartje, of te wel een VERVOERSBEWIJS is GEEN zitplaats garantie bewijs. Maar ja, trein reizigers moeten schijnbaar altijd zeuren.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als er structureel geen / onvoldoende zitplaatsen zijn dan hebben ze wel zeker een punt. De vergelijking met vlees / geïmpregneerd met water om extra gewicht te krijgen is zeker een ding om te benoemen ( en daar wat mee te doen) maar staat in deze discussie/dit onderwerp niet in relatie met het product wat de vervoerder aanbied. Vwb het zitplaatsenprobleem ( en alle andere spoorproblemen) : dat krijg je als je het oorspronkelijke doel ( het bieden van een goed openbaar vervoer) door privatisering degradeert tot een ordinair bedrijfsmiddel voor het nieuwe eind doel: het maken van winst.......

  reageer
 • Antje Ha

   

  ConsumentenClaim is vooral een vehikel om juristenuurtjes te kunnen declareren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martijn

   

  Je betaald voor een vervoersbewijs, niet voor een zitplek. Dan kan ik ook wel gecompenseerd worden voor het vlees wat ik koop wat is opgespoten met water

  reageer
 • schaapjes

   

  En hoe ga je bewijzen dat je moest staan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert