Minister moet norm maken over laagfrequent geluid

ALMERE
De gemeente Almere roept minister Schultz van Infrastructuur en Milieu op om met een landelijke norm te komen voor laagfrequent geluid. De gemeenteraad nam gisteravond een motie aan van D66, PvdA, CDA en SP om de minister een brief daarover te sturen.

Laagfrequent geluid is geluid beneden de 100 Hertz. Het kan worden veroorzaakt door apparatuur of installaties, zoals ventilatoren, verwarmingspompen, liftmotoren en windmolens. Mensen die hier last van hebben, horen een zoemend, brommend of dreunend geluid. Ook kunnen zij gezondheidsklachten krijgen.

Gemeenten kunnen weinig doen tegen laagfrequent geluid, omdat hierover niets is opgenomen in de regels voor geluidsoverlast.

reacties (4)

 • Marga Jacobs

   

  Goed initiatief van de gemeente Almere, het verdient navolging van andere gemeenten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "als je normen moet gaan stellen aan productie en verspreiding Lfg stort hele economie in elkaar." - ja hoor, morgen brengen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Graag, ik teken ervoor.

  reageer
 • Avondster

   

  Zoals met veel zaken loopt onze overheid alweer jaren achter om aan dit veelbesproken en wetenschappelijk bewezen euvel gegronde aandacht te besteden. Een steeds groter wordende groep mensen verspreid over het gehele land worden niet begrepen door medische wereld. Hun verschijnselen die uiteen lopen van diverse vormen van gehoorstoornissen tot ernstig hartfalen aantoe worden afgedaan als onbegrepen klachten. Ook deze brief zal Schultz naast zich neerleggen, immers, als je normen moet gaan stellen aan productie en verspreiding Lfg stort hele economie in elkaar. Over interesse in het milieu gesproken? Daar vallen kennelijk geen artsen en hun patienten onder die met hun hevige gezondheidsklachten geen raad weten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert