Wethouder herkent zich maar deels in kritiek Cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder herkent zich deels in de kritiek van de rekenkamercommissie.

Die commissie is zeer kritisch over de manier waarop het college van b en w en de gemeenteraad zijn omgegaan met het Cultuurbedrijf. Daarin zijn het theater, het Muzisch Centrum, de Kunstuitleen en museum Schokland samengebracht. Volgens de rekenkamercommissie ontbrak het de gemeente onder meer aan regie. Ook werden de financiële risico's onderschat.

Wethouder Poppe erkent dat het een complex dossier was, waarbij de raad wel erg veel informatie tot zich moest nemen. Maar een ander deel van de kritiek weerlegt de wethouder, omdat de gemeente wel degelijk duidelijke kaders had afgesproken.

reacties (7)

 • Job

   

  De Rekenkamer is in tegenstelling tot de raadsleden en wethouders aangesteld op basis van deskundigheid. Dus wethouder, reageer maar beter een keer verstandig, als je tot de ontdekking komt dat je weer eens ons geld over de balk hebt gesmeten!

  reageer
 • kritiesj

   

  Wat is dat toch met de bestuurders van de Noordoostpolder. Wanneer iets fout gaat, weten ze weer van niets of herkennen zich niet in de kritiek. Blijkbaar is het een aartje naar hun burgervaartje. Kunnen we geen vervroegde gemeenteraadsverkiezingen krijgen in Emmeloord, tegelijk met het referendum, dus niet al te veel extra kosten. Zijn we eindelijk van ze af.

  reageer
 • W ijkbewoner

   

  Dus met andere worden deze man was en is niet geschikt voor deze functie Weg er meen dan

  reageer
 • simpel

   

  Deze wethouder tracht de schuld bij de raad neer te leggen, een raad die door hem bewust van foutieve informatie is voorzien. Hiermee het vertrouwen in de politiek ondermijnend.

  reageer
 • schaapjes

   

  De wethouder is zo sterk als zijn ambtelijk apparaat en daar zit in de Noordoostpolder het probleem. Teveel schoolverlaters. Deze projecten groeien deze mensen boven de pet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fictie of een farce?

   

  Het is verdraait schadelijk en schandelijk dat men zo met gemeenschapsgelden om gaat.Het wordt ook tijd dat men echt eens voor dergelijke misstanden ook conclusies trekt.Opstappen !! Het voor de bühne zo bespelen dat het slikken of stikken is en dan ook nog een rad voor de raad draaien.Dit college verliest zijn houdbaarheids datum zeer snel ,gezien zijn geloofwaardigheid. Werkelijk dit college heeft speelt met fictie of een farce. En iedereen wordt op deze wijze op het verkeerde been gezet.

  reageer
 • Leen

   

  Samen met de burgemeester is deze wethouder de grootste knoeier in het gemeentebestuur.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert