Vermindering verkeersborden lang niet gehaald

DRONTEN
Het lukt de gemeente Dronten bij lange na niet om het aantal verkeersborden drastisch te verminderen. Dat blijkt uit een interne nota van de gemeente.

Het huidige college van burgemeester en wethouders wilde in 2018 een kwart minder verkeersborden hebben staan, omdat er nu te veel informatie aan weggebruikers wordt gepresenteerd.

Op dit moment staan er in de gemeente ruim 5100 verkeersborden. De afgelopen jaren zijn er maar 200 borden verwijderd. Dat is ongeveer 4 procent. Het streven van 25 procent lijkt volgens de gemeente dus niet erg realistisch.

reacties (4)

 • max.

   

  Alle borden weghalen, en weer bij nul beginnen met het eventueel terug plaatsen van de hoogst noodzakelijke verkeersborden. Dan gaal je de doelstelling met gemak.

  reageer
 • sterk

   

  Het is maar net wie je dit werk laat uitvoeren. Een deskundige met enige visie zorgt er voor dat er minimaal 25% wordt opgeruimd. Iemand zonder enig inzicht en visie zorgt voor 4%. Bewijs ligt in het plaatsje Makkinga waar alle borden zijn verwijderd en daarna is er geen ongeluk meer voorgevallen, dus het kan wel....maar dan moet je wel visie tonen.

  reageer
 • ron

   

  en getal bepaal je toch op basis van en steekproef toch niet uit je onderbuik. lijkt erop dat geen steekproef is bepaald. 25 procent lijkt me ook vanuit onderbuik zwaar overschat

  reageer
 • Caiva

   

  Laat ze beginnen met het bord voor het hoofd van de burgermeester. Scheelt zeker 15 procent aan ergenissen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert