Extra geld voor jeugdhulp onvermijdelijk

FLEVOLAND
De Flevolandse gemeenten moeten alles in het werk stellen om te voorkomen dat de deskundigheid en kwaliteit van de jeugdhulp verloren gaat. Daarom is er extra geld nodig.

Dat vindt de Almeerse wethouder René Peeters. Door een vorig jaar opgelegde bezuiniging en verkeerde prognoses kampt de jeugdhulp in heel Flevoland met een groot tekort. Er is te weinig geld voor de opvang van kinderen in instellingen. Ook zijn er te weinig bedden voor noodsituaties.

Peeters is bang dat instellingen gaan bezuinigen, waardoor opvangplekken en deskundigheid uit Flevoland verdwijnen. Dat moet volgens de wethouder worden voorkomen. Daarom trekt Almere nu ruim twee miljoen euro uit om het tekort op te vangen. Ook de andere Flevolandse gemeenten moeten extra geld uittrekken om de jeugdhulp op een goede manier in stand te houden.

reacties (3)

 • Car

   

  Wat betalen hun ouders hieraan mee? Zij zijn verantwoordelijk voor hun kinderen tot 21 jaar! Dat ouders hun eigen kinderen niet kunnen opvoeden is toch een schande. De gemeenschap betaald hieraan mee om ze groot te krijgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo eenvoudig is het niet. Als je de jeugd niet helpt als het nodig is bewaar je de problemen voor later, maar dan zijn ze wel 10 x zo duur.

  reageer
 • Willem D

   

  De regeringen bezuinig en de burgers mogen het tekort ophoesten is deze man wel goed bij zijn hoofd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert