Gevolgen zandwinning Markermeer nog steeds onduidelijk

FLEVOLAND
De gevolgen van zandwinning in het Markermeer voor natuur en archeologie zijn nog altijd onduidelijk. Dat schrijft de Commissie Mer die het milieueffectrapport voor zandwinning opnieuw heeft beoordeeld.

De commissie wil weten wat de gevolgen zijn voor beschermde watervogels als de brilduiker en kuifeend. Ook mag geen waardevolle archeologie als vliegtuig- en scheepswrakken worden vernietigd.

Het bedrijf Markerzand wil 65 miljoen kuub zand winnen in het Markermeer. Dat is onder meer bedoeld voor woningbouw in Almere. Voor het graven is een vergunning aangevraagd, maar de Commissie Mer oordeelt nu voor de tweede keer dat het milieueffectrapport onvolledig is.

reacties (2)

 • Visser

   

  Hopelijk is het zand niet voor het geplande Floriade en woonwijk terrein...of gaat het ook voor de ophoging van de straten van Almere. 65 miljoen kuub daar demp je het weerwater mee. Hou wel de Flora en Fauna in stand.!,

  reageer
 • lelystedeling

   

  Gevolgen zandwinning Markermeer nog steeds onduidelijk ? Waarom wordt er dan wel klei en zand gewonnen uit het zelfde Markermeer voor de Markerwadden ? Want dat heeft ook grote gevolgen voor flora en fauna.

  reageer
 • kees d.

   

  65 miljoen kub. zand is duidelijk meer dan het slik (en geen klei) dat wordt gebruikt om het meer op te schonen en er slikken van aan te leggen. En als het om watervogels gaat ben ik tegen het winnen van zand. We hebben in het verleden al genoeg gestolen uit de natuur.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert