Twee gewonden bij botsing op Spijkweg

BIDDINGHUIZEN
Bij een ongeval tussen twee auto's op de Spijkweg bij Biddinghuizen zijn twee inzittenden van een auto zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie.

De twee gewonden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd ook opgeroepen,maar is niet ingezet.

De bestuurder van de andere auto is niet gewond geraakt.


reacties (16)

 • Ralph

   

  Dankjewel Rivka, heel veel sterkte ook aan jullie. Dit moet ook voor jullie een ontzettende shock zijn. Ik ben ontzettend blij dat jullie man er goed van is afgekomen. Ons hart denkt ook aan jullie!

  reageer
 • Ralph

   

  Dankjewel Rivka, jullie ook veel sterkte met het verwerken van deze shock. Ralph

  reageer
 • Rivka

   

  Als eerste gaat mijn gedachte uit naar de gedupeerde... Ik wens hen heel erg veel sterkte toe! Erg fijn dat je hier reageert Ralph! Ik ben de vrouw van de andere bestuurder. Het lijkt voor velen van jullie niet te begrijpen wat voor een impact een ongeluk heeft, als ik sommige reacties lees. Ik zie van allerlei speculaties en discussies over constructies van auto's voorbij komen die, naar mijn idee, niet echt op zijn plaats zijn hier. Dat wil niet zeggen dat deze discussies niet plaats kunnen vinden, maar wellicht niet hier. Ralph heeft goed uitgelegd wat er waarschijnlijk is gebeurd. Er was geen sprake van overtreding van de snelheid, roekeloos inhalen, niet opletten, geen voorrang verlenen of alles wat daar nog meer bij hoort. Mijn man had de pech dat hij daar reed en dat heeft grote gevolgen gehad voor deze moeder en haar zoon, maar ook voor mijn man. Het enige wat er nu belangrijk is dat deze dame wakker wordt en goed herstelt. U wil niet weten wat voor eenopluchting het voor ons was te horen dat het goed gaat met het jongetje.... Bij dit soort berichten vind ik een discussie niet gepast en is wat medeleven wenselijker. Dit moest mij allemaal toch even van het hart en ik wens de gedupeerde en naaste familie veel sterkte toe...

  reageer
 • Ralph

   

  Mijn ex zat achter het stuur met mijn zoontje ernaast. Met mijn zoontje gaat het goed en heeft ontzettend veel geluk gehad. Mijn ex heeft helaas een schedelbasisfractuur en is nog niet wakker. Oorzaak is nog niet bekend, het vermoeden bestaat dat ze bij het opdraaien van de weg te vroeg het gas heeft ingedrukt en daardoor de achterkant is uitgebroken (achterwielaandrijving).

  reageer
 • JanB

   

  Als je de opmerking over de sterkte van een cabrio (die mij ook bekend is) nou eens meteen in een duidelijk leesbare zin had geformuleerd was in één keer duidelijk geweest wat je er mee bedoelt!! Wel klagen over andermans woordgebruik en zinsbouw maar ondertussen een zin produceren waar nu slechts in tweede instantie een touw aan vast te knopen valt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Dennis, jou antwoord is klinklare onzin. Een cabrio mag dan op andere plaatsen versterkt zijn, nochthans 40% minder structurele integriteit. Dat wat het dak extra doet in structurele integriteit kun je onmogelijk opvangen met versterkingen elders, waar al heel veel structureel werk is gedaan. Oh, en toevallig zit in in het "Typegoedkeur wereldje" wat een klein wereldje is, bij auto's van die leeftijd was een zijdelingse inpact test nog niet verplicht. Is ie overigens nog steeds niet. zoek maar eens op filmpjes over euro NCAP pole test, ga kijken naar de verschillen tussen normaal en cabrio. Dan schrik je.

  reageer
 • Dennis

   

  Een Cabrio is wat betreft opbouw van carrosserie sterker dan een gewone auto met vast dak. dus de opmerking van Dick is onzin. Alleen bij een ongeval waarbij het voertuig op het dak beland zou hij gelijk hebben. Als de auto zwakker zou zijn krijgt deze geen type goedkeur ( iets met veiligheidseisen ). De oorzaak zal onduidelijk blijven. Helaas is het wel zo dat er een paar zwaar gewonden zijn gevallen. Dus ik wens de slachtoffers heel veel sterkte en een gezond herstel.

  reageer
 • Dick

   

  Een auto met een normaal dak heeft een grotere structurele stijfheid dan een Cabrio. Een cabrio heeft dus bij gelijke impact meer schade dan een gewone auto. Daardoor is de kans op fatale verwondingen in een cabrio groter. Dat is wat ik er mee bedoel. Oh en dat er meer oorzaken zijn ben ik met je eens, maar 90% komt door deze 3 oorzaken. En wat de snelheid betreft, nee, die is niet de oorzaak. En dat blijf ik zeggen. Snelheid is component van de gevolgen. Overigens begin ik niet over de snelheid, dat was deze keer iemand anders. Iemand die riep dat het een reden zou zijn om in de wintermaanden te controleren haalde snelheid erbij.

  reageer
 • JanB

   

  "Daardoor is het mensen wat een ongeval in een cabrio niet overleeft, droter dan een auto met normaal dak." Kan je even duidelijk maken wat je met deze zin bedoelt? Overigens denk ik dat er nog wel meer oorzaken zijn dan deze drie die je opnoemt als aanleiding voor een ongeval, maar goed dat je zo scherp bent om ook bij dit ongeval wederom te vermeldend dat snelheid niet te oorzaak is. Het zou de lezers van de site misschien eens ontschoten kunnen zijn.

  reageer
 • max

   

  Tjonge tjonge wat weer een discussie hier. Het gaat weer nergens over. Het feit is dat er slachtoffers zijn. Wel eens aan gedacht om hun sterkte te wensen, dat hier nutteloos te blaten!!

  reageer
 • Dick

   

  Nee, maar dat is voor sommige mensen zo'n beetje de enige oorzaak die er te bedenken is. Mensen begrijpen niet dat ongevallen ontstaan door geen voorrang verlenen, niet opletten, inhalen wanneer het niet kan. Snelheid bepaalt de schade en/of het letsel, dat dan weer wel. Typisch Oorzaak en gevolg scheiden. Daarbij is de opmerking van Rob i.d.d. wel een rake en ware opmerking, cabrio's missen zo'n beetje 40% van de structurele sterkte doordat het dak mist. Daardoor is het mensen wat een ongeval in een cabrio niet overleeft, droter dan een auto met normaal dak.

  reageer
 • Iemand

   

  Er is niet te hard gereden... niet zomaar zo reageren als u de oorzaak niet weet. U suggereert dat het met een te hoge snelheid te maken heeft, dat is niet zo in dit geval.

  reageer
 • speedo

   

  Er wordt helemaal niet geschreven dat er te hard is gereden..!!

  reageer
 • Antje HA

   

  Misschien kan men even melden op welk stuk van de N306 het was?

  reageer
 • kees d.

   

  Misschien weer eens een reden om op snelheid te controleren in de wintermaanden?

  reageer
 • Rob

   

  Zo'n cabrio is zo te zien weinig veilig, hoop dat de inzittenden er weer goed bovenop komen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert