Inwoners mogen stemmen over toekomst centrum

EMMELOORD
Inwoners van de gemeente Noordoostpolder kunnen zaterdagmiddag stemmen voor de toekomst van het centrum van Emmeloord.

Er zijn drie plannen: bestaand centrum, lang centrum en compact centrum. Belangstellenden kunnen vanmiddag hun stem uitbrengen bij een kraam op het Kettingplein. Er kan tot 6 maart ook gestemd worden via de website hartvanemmeloord.nl.

De uitslag van de stemming is niet bindend maar een advies voor de gemeenteraad van Noordoostpolder.

reacties (7)

 • Jacob

   

  Beste Emmeloorder, van harte nodig ik u uit om vandaag, zondag 28 februari 2016, eens naar het nieuws in de landelijke dagbladen te kijken en vol respect kennis te nemen van de wijze waarop een dergelijk fenomeen vandaag elders in Europa in een directe democratie wordt aangepakt.

  reageer
 • Jaap-jan w

   

  Als de uitkomst ons niet bevalt stellen we toch gewoon een noodverordening in !

  reageer
 • Sjaak de

   

  Stemmen in deze suikerbieten republiek? Er loopt een wethouder vriendje van een zwaarwichtige persoonlijkheid welke de kleine ondernemers in de lange nering aan het uitroken is. De plannen zijn allang klaar men zet zijn zinnen gewoon door net als met die ondernemertjes welke op de deel verdwijnen moesten voor wat? na twintig jaar bakkeleien en miljoenen weglekkende euro's naar bevriende investeerders, hebben we nog steeds niets. Het OM had allang moeten ingrijpen, maar neen de een dekt de ander.

  reageer
 • Geduvel in de Noordoostpolder !!

   

  Logisch dat de raad nog een stem willen hebben. Dit hele openplan proces is zo transparant dat je op je klompen kunt aanvoelen dat bepaalde ondernemers via sluikse voorstellen (architecten) dit openplan proces sterk bijeenvloeden. Tevens lopen er nog andere plannen op de achtergrond die dit proces op een andere wijze vertroebelen.Allemaal open en transparant zou je zeggen.Het is echt een gocheldoos het College van de Noordoostpolder.

  reageer
 • Polderling

   

  Nu ben ik wel nieuwsgierig naar de voorbeelden zelf. Iedereen kan wel iets noemen maar als ik nu naar die vergaderingen ga en zeg dat iemand iets zei dan klopt er niks van. Noem eens een paar van die plannen dan of doe niet zo flauw. Dit is echt niveau Story en roddel en achterklap.

 • Antje Ha

   

  Men moet dit zien als een enquete en niet als een stemming. De burgers investeren en riskeren niets dus hun opinie is nogal vrijblijvend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moo

   

  De uitslag is niet bindend......Ze hebben hun plan allang klaar en we mogen nu voor spek en bonen stemmen ? Om de bevolking tevreden te houden?

  reageer
 • whoknows

   

  zal me niets verbazen, al vele projecten zijn zo door onze neus geboord. En als een project niet goed gegaan is, dan wassen ze hun handen in onschuld, omdat ze het op een andere manier hadden gekeken, en heel goed naar de bevolking hadden geluisterd (de mede partijleden dus en de financieel belanghebbenden) Nee ook dit wordt ons weer door de neus gedrukt, of we er voor of er tegen zijn. En kom nu niet met het argument van we hebben voor deze raad gekozen, NEE hier heb ik niet voor gekozen, maar een groot gedeelte stemden om principe redenen

 • Joep

   

  Hè bah, ik druk met online stemmen, lees ik nu dat het niet bindend is voor de gemeenteraad. Onze gemeenteraad kennende is het advies en dit referendum goed als de uitslag in hun mening past. Zo niet, dan volgt er weer een gekonkel van heb ik jou daar. En was alles weer voor niets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert