Opknapbeurt voor straten in Stadshart

LELYSTAD
De straten in het Stadshart van Lelystad worden de komende weken opgeknapt. De bestrating wordt vervangen door gebakken klinkers. Ook worden fietsenklemmen, zitbanken en afvalbakken vernieuwd.

Het gaat om de Florijnstraat, Poststraat, Stadshuisstraat en delen van de Neringpassage, Dukaatpassage en Reaalhof. Het is de bedoeling dat die straten beter passen bij het vernieuwde Stadhuisplein.

Tijdens de werkzaamheden wordt steeds een ander deel van de straten afgezet voor verkeer en hulpdiensten. Het werk begint maandag en duurt naar verwachting tot half april.

reacties (9)

 • pipo

   

  heb liever dat ze bij mij in de straat wat komen doen. woon hier al sinds 1993 en de straat is nog nooit onderhanden genomen, ja putjes opgevuld, maar daar is alles mee gezegd

  reageer
 • Johan10

   

  Wees blij dat ze de straat niet komen doen! Hier in de Tjalk zijn ze net voor de winter begonnen(handig!) Het is een enorme zand en modder troep. De kleding(schoenen!) van de kinderen, de tuin, huis en de auto: schoonmaken en nog een schoonmaken! De planning was voorjaar 2015. Door de late aanbesteding werd het dus "winterwerk"! Heel misschien een goede les voor de "planners" in het stadhuis???

 • Wilco

   

  Dit heeft totaal geen ene nut. Gooi die absurde parkeerkosten nou toch OMLAAG. Doe de eerste 2 uur gratis. Het volk wat er nu rondloopt zijn scholieren, en werkelozen. Die brengen de ondernemers geen geld in het laatje.Voor alle dagelijkse boodschappen gaat iedereen naar de omringende wijkcentra's,(Logisch toch? - gratis parkeren). Zelfs het Lelycentre heeft een gratis parkeer gedeelte. (Dat centrum daar kwam ik bijna jarenlang bijna nooit, maar nu wel ).Goh,hoe hoe zou dat nou komen?

  reageer
 • Johan10

   

  Waar blijft het eerste half uur gratis parkeren? Mooie straten naar lege winkels. Wie heeft daar wat aan?

  reageer
 • Kc

   

  Met een half uur redt je het niet. Je moet de mensen langer in het centrum houden. Het liefst 2 uur gratis parkeren. Geen half uur om gauw een boodschap te houden.

 • Dirk2

   

  Als mosterd na de maaltijd komt smaakt hij extra scherp. Zonde geld zou ik zeggen! Beter nu slopen dan blijven hopen. De wereld is echt veranderd en zal blijven veranderen, daar past dit centrum niet meer in, nooit meer! Struisvogels??? Wat heeft de centrummanager nu gepresteerd? En Tankink? Allemaal weggegooid geld door de burger betaald... Triest! En nu dit weer....

  reageer
 • Rob

   

  Over de balk....... Sommige dingen wil ik gewoon niet begrijpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  Is het meeste niet al gedaan of wordt het weer gedaan

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Eindelijk krijgen de straten een beter uitstraling. Als kalf verdronken is dempen men de put. Ik hoop dat het te laat is. Nu de leegstand nog oplossen.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  ...niet te laat is.

 • frits

   

  Beter passen bij het Stadhuisplein? Dan moet je dus geen gebakken klinkers gebruiken. Op het Stadhuisplein liggen ook machinaal geproduceerde betonklinkers. Ben benieuwd of we in de zijstraten ook onhandige hoogteverschillen krijgen.

  reageer
 • Lely...

   

  Goed dat het centrum een opknapbeurt krijgt. Hopelijk wordt het net zo mooi als het stadhuisplein. Helaas zullen er ook wel weer mensen zijn die gaan zeuren maar dat mag de pret niet drukken...!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert