Honderden mensen met beperking het ijs op

BIDDINGHUIZEN
Honderden mensen met een beperking gingen zondag samen met familieleden of vrienden schaatsen op de kunstijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen.

Veel van hen doen dit bijna nooit maar de zevende editie van de Schaatsvriendendag was de uitgelezen mogelijkheid.

Het Fonds Gehandicaptensport wil met deze speciale dag schaatsverenigingen stimuleren om ook mensen met een beperking de kans te bieden om te sporten, bijvoorbeeld via het formeren van een g-team.

reacties (6)

 • RvA

   

  Als vrijwilliger aanwezig geweest deze dag. In een woord fantastisch! Alleen blije en stralende gezichten gezien. Sponsoren bedankt dat jullie dit mogelijk maken.

  reageer
 • MKM

   

  Als ik de foto's zo bekijk is er helemaal geen mooie weekendschaatsdag verloren gegaan.

  reageer
 • drontense

   

  Helemaal met Marijke eens. Ik ben als vrijwilliger actief bij een sportvereniging voor mensen met een beperking in dronten. De meeste mensen hebben een laag inkomen en hebben dus weinig te besteden. Daarnaast zijn veel mensen bezig met werken of andere zinvolle dagbesteding. Ook prikkels van buitenaf kunnen beïnvloed worden. En heel veel mensen weten niet hoe ze om moeten gaan met mensen met een beperking. Dus ik spreek namens deze doelgroep dat ze zeer dankbaar zijn dat ze de kans krijgen om ook leukedingen te doen.

  reageer
 • Marijke

   

  Het probleem is dat er van mensen met een beperking ook wordt verwacht dat zij een dagbesteding in de vorm van werk o.i.d. hebben. En voor hen is de drempel om gewoon te gaan schaatsen om uiteenlopende redenen nogal hoog. Bijvoorbeeld omdat zij met een wajong of minimumloontje de entree niet kunnen veroorloven, maar ook omdat het op een normale dag te druk voor ze kan zijn, of omdat sommige andere mensen niet altijd even vriendelijk reageren op mensen met een beperking.

  reageer
 • Tja

   

  Ikke ikke ikke, je kunt zelf toch ook doordeweeks? Of denk je dat deze mensen en hun ouders /begeleiders allemaal vrij zijn doordeweeks? En denk je dat ze van te voren wisten dat het zo mooi weer zou zijn? Je kon zelf gisteren gaan, ook super mooi weer!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirkz Zaan

   

  En zo gaat een mooie weekendschaatsdag verloren op een nogal matig seizoen. Wat is het probleem om zulke speciale dagen door de week te doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert