Kitepark zoekt naar een nieuwe plek

ALMERE
Het eerste kitepark van Nederland dat een jaar geleden in Almere werd geopend, is op zoek naar een nieuwe locatie. Het Libel Kite Park moet verhuizen omdat er een weg wordt aangelegd op de oude plek in Nobelhorst.

Volgens initiatiefnemer Co Beets gaat de zoektocht naar een geschikte locatie in Almere niet van een leien dakje. De gemeente heeft al wel lege plekken aangeboden, maar die zijn dan niet geschikt omdat er bijvoorbeeld hoogbouw om het terrein staat.

Voor de kiters die verschillende varianten van de vliegersport beoefenen is genoeg wind een vereiste. Bovendien wil Beets een locatie waar hij op z'n minst vijf jaar kan blijven. De verwachting is dat in maart duidelijkheid komt over een nieuwe stek voor het Libel Kite Park.

reacties (3)

 • Crista

   

  Jammer dat de gemeente Almere de toegewezen plek voor het kitepark opheft, tevens jammer dat er bij voorbaat geen optionele locatie wordt aangeboden/voorgesteld door het Almeerse gemeente bestuur. Wellicht dat er andere Flevolandse gemeenten (Dronten, Zeewolde etc) wel interesse hebben om deze kite-beoefenaars hun sport te beoefenen cq te ontwikkelen. Ik persoonlijk ben geen kite-sporter maar vindt het wel een schitterend gezicht om alle soorten en maten van vliegers/kites in de lucht te zien zweven. Leuke aanrader voor ouders met konden om eens dichtbij ( ipv het standaard Massaal uit waaien op de Noordzee-stranden) uit te waaien en te genieten van de mooie vliegers. Libel Kite team: Succes met het vinden van een nieuwe locatie!

  reageer
 • Bruno

   

  De gemeente hoeft toch niet voor elke denkbare activiteit een ruimte te vinden? In dit geval zou ik als gemeente zeggen : Zoek het uit met die vliegers, en val ons hiermee niet lastig.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Bij het verhuizen ook maar direct een andere naam kiezen. Wat is mis met gewone Nederlandse woorden die duidelijk maken wat de 'sport'is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert