Politie waarschuwt voor 'Irish Travellers'

ALMERE
De politie in Almere waarschuwt voor Engelstalige klusjesmannen, ook wel Irish Travellers genoemd. Bij de politie zijn de laatste tijd verschillende meldingen binnengekomen van Almeerders die zich door de klusjesmannen opgelicht voelen.

De mannen gaan langs de deuren en bieden onder meer aan om daken te reinigen en stoelen te bekleden. Volgens de klagers leveren ze slecht werk en komen ze na afloop met hoge rekeningen. Het geld zou met agressie en intimidatie worden geïnd.

De politie waarschuwt dat de mannen niet aangehouden kunnen worden voor oplichting als ze een overeenkomst met hun klanten hebben gesloten. Als er sprake is van agressie kan de politie wel ingrijpen en de papieren van de klusjesmannen controleren. De politie verzoekt Almeerders om Irish Travellers te melden als zij aanbellen bij de mensen thuis.

reacties (17)

 • RvR

   

  Politie heeft weinig handvatten om op treden en moet goed kunnen onderbouwen om tot een zaak te komen die niet meteen in sepot gaat. Remedie: regionaal in kaart brengen, proactief optreden waar mogelijk en samenwerken met het OM. Die bereidheid is voorwaarde want anders blijft het pappen en nathouden met de burgers als slachtoffers en lachende daders. Voor de straffen zijn deze oplichters overigens niet zo bang, want die zijn in ons land minimaal. En zo houden we dit soort praktijken helaas in stand.

  reageer
 • Pieter

   

  Het gaat er om dat er met boetes geld op te halen valt, en dat het aanpakken van deze irish travellers geen centjes voor het rijk opleveren. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor hoe hard je rijdt en als je niet te hard rijdt bespaar je jezelf de boete. Ik lijk Cruijff wel, logisch toch? Overigens; als er een wanprestatie geleverd wordt en er kennelijk meer geld geëist wordt dan overeengekomen is, dan is dat toch gewoon oplichting en dus strafbaar?

  reageer
 • Nikky

   

  Nou Hans, misschien moet jij eens wakker worden uit jouw droom. waarschijnlijk wilde jij vroeger bij de politie werken, maar ben je nooit aangenomen, vandaar je commentaar op de politie. Hoezo met snelheidscontroles die makkelijker geld opleveren van de burger, die naar zijn werk gaat? Deze burger zet zelf zijn voet op het gaspedaal. Je bent namelijk echt niet verplicht om met 120 km/uur over de dijk tussen Lelystad en Almere te rijden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Altijd wel iemand die vindt dat-ie straffeloos te hard moet kunnen rijden omdat er elders nog criminaliteit is. Wat een kromme redenering.

  reageer
 • Paul

   

  Wat heeft dat er nu weer mee te maken? Wat een onzin. De politie kan hier niets mee, je mag aan de deur je diensten aanbieden en dan is het aan je zelf of je er gebruik van maakt!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pieter

   

  Bij mij zijn ze in Lelystad ook langs geweest. Of ze mijn stoep mochten reinigen en impregneren. Vond het een wat onguur type en heb m weggestuurd. Regel 1...koop of beslis nooit iets aan de deur.

  reageer
 • Frank

   

  Uit ervaring weet ik dat dit een onzinreactie is. Vorige week heb ik smorgens melding gemaakt in een whatsappgroep, waar ook de wijkagent in zit. 2 uur later meld iemand dat de klusjesmannen bij hun in de straat stonden en 10 minuten later zijn ze aangehouden door de politie. Politie reageert dus wel degelijk, alleen is het lastig om ze op te te pakken zolang ze niets verkeerd doen (lees intimidatie of bedreiging).

  reageer
 • Rob

   

  Goed Hans dat de politie bekeuringen uitdeelt voor te hard rijden, moet je eens kijken s'morgens en s'middags hoe sommige idioten bijv. Over de Vogelweg scheuren om 2 minuten eerder thuis te zijn met gevaar voor de andere weggebruikers die zich wel aan de snelheid houden. Politie s.v.p. De controles verder intensiveren.

  reageer
 • Hans

   

  overeenkomst? als de politie zijn gezicht laat zien weten dit soort groepen dat ze in de gaten gehouden worden en verdwijnen dan snel uit de buurt. Maar ja dan moet de politie in actie komen en dat is nu het probleem. Het is veel simpeler om snelheidscontroles te doen dat levert makkelijker geld op van de burger die naar zijn werk gaat dan je inspannen voor de veiligheid in de wijk. Een beetje bejaarde intimideren daar moeten die oude mensen maar tegen kunnen hoor! Wordt tijd dat we bezem door het politieapparaat halen.

  reageer
 • janmid

   

  Die mannen van De Parel zijn prima vaklui! komen al drie jaar tot volle tevredenheid bij klanten in buitengebied Zeewolde.

  reageer
 • Ier

   

  Verblijfen op Camping de Parel Zeewolde.

  reageer
 • Barbara

   

  Wit rekent 4.50, zwart rekent 2.50 per strekkende mtr dakgoot..

  reageer
 • drontenaer

   

  ook in Biddinghuizen enkele keren gezien en waren toen mobiel in een witte bestelbus (toyota HI-ace)

  reageer
 • R. Vos

   

  Ook in de Landerijen te Lelystad waargenomen. rijden in twee witte busjes.

  reageer
 • willem-stad

   

  Ik vraag hen een toegangsprijs voor betreden van mijn erf. Even serieus weer , met wat voor merk/type/kleur/kenteken verplaatsen zij zich , weet iemand dat?

  reageer
 • Willem D

   

  Ze waren ook in lelystad

  reageer
 • De Vries

   

  Ook in Lelystad waargenomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert