Eerste 100 asielzoekers opgevangen

ZEEWOLDE
In het asielzoekerscentrum in Zeewolde zijn dinsdagmiddag de eerste 100 asielzoekers opgevangen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA.

De vluchtelingen zijn afkomstig uit Irak, Syrie, Eritrea en Iran en zijn overgeplaatst vanuit opvanglocaties in Veenhuizen, Ter Apel, Doetinchem, Loon op Zand en Wassenaar. Volgens een woordvoerder gaat het om gezinnen met minderjarige of volwassen kinderen en alleenreizende vrouwen en mannen.

Aan de Bosruiterweg willen de gemeente en het COA een azc realiseren voor maximaal 600 mensen. De huisvesting van arbeidsmigranten wordt verplaatst naar een naastgelegen terrein.

reacties (10)

 • Jan

   

  Volgens mij is dit gewoon meten met twee maten. Dat heeft niets met afgunst te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Afgunst is gratis en makkelijk. Meededogen kost geld en moeite. Waar gaan we voor? En waarom?

  reageer
 • Jan

   

  Het gekke is, dat de PvdA zelfs begint terug te krabbelen, de financiën raken op! Of de verkiezingen komen dichterbij... Maar serieus, nu al 2.5 miljard aan kosten geraamd in twee jaar en jij zegt gewoon, we hebben de middelen? En dat zonder alles wat nog in het kader van die gezinshereniging binnengelaten wordt? Misschien eens het grotere plaatje gaan zien, Griekenland eist geld, Turkije chanteert er op los..

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja, er zijn volgend jaar weer 2e kamer verkiezingen en dan pas bent u weer interessant.....

  reageer
 • Desiree

   

  Ja Adolf, ik wel! We hebben ruimte en middelen om deze mede-mensen een dak boven hun hoofd te bieden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Begin van het einde... Wat WAS Zeewolde een leuk dorp. Nu die gelukszoekers er zijn gaat het vast goed komen. Als het er net zo aan toe gaat als in al die andere azc's kunnen we nog heel wat ellende gaan beleven! Wees er maar trots op gemeenteraad en burgemeester...

  reageer
 • tjip

   

  Mogen de recreanten ook van de geweldige nieuwe weg met verlichting gebruik maken? of is het alleen voor de arbeids immigranten of eigenlijk nog meer voor de asielzoekers, daar is de weg tenslotte voor aangepast. inclusief fietspad en verlichting, wat eerder nooit mogelijk was. En alle jongeren uit Zeewolde die op de lijst van woningzoekende staan, die krijgen straks ook netjes 2 onder 1 kap woningen? (kant en klaar? )

  reageer
 • TK

   

  Is dat zo lastig dan? Geld.

  reageer
 • Adolf

   

  Nou nou. Daar zijn de mensen uit zeewolde blij mee. NOT!

  reageer
 • recreant

   

  Uiteraard zijn de 600 asielzoekers van harte welkom aan de Bosruiterweg. Ook de 900 Poolse arbeidsmigranten zijn graag geziene gasten aan diezelfde weg. Alleen de vermeende permanente bewoners en recreanten van de 140 kavels op het Bungalowpark Horsterwold aan eveneens de Bosruiterweg zijn de paria's in de ogen van dit gemeentebestuur. Zij worden wekelijks intensief gecontroleerd en vervolgd, het mag tenslotte wat kosten. Wie kan mij deze politiek uitleggen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert