Partij voor de Dieren wil apen bij AAP houden

ALMERE
De Tweede-Kamerfractie van de Partij voor de Dieren wil dat vijf Java-apen die eerder door Stichting AAP in Almere werden opgevangen, daar ook permanent blijven.

De apen zijn maandag na anderhalf jaar in Almere naar een laboratorium-fokprogramma van de overheid gebracht. Dat bepaalde het ministerie van Economische Zaken, de eigenaar van de apen.

De Partij voor de Dieren is het niet eens met deze beslissing en noemt die onacceptabel. Het nieuwe onderkomen is wat de partij betreft "echt de allerlaatste plek waar je deze dieren naar toe zou moeten sturen.” Stichting AAP heeft eerder laten weten de verhuizing van de apen te betreuren.

reacties (3)

 • piet

   

  geef deze aapjes terug aan stichting aap dieren horen zo wie zo niet in een lab huis ik wordt hier zooo verdrietig van pfff wij kunnen zeggen wat we willen de dieren niet kom op jongens breng ze terug bij stichtig aap

  reageer
 • Esveen

   

  PvdD begint steeds meer op het een afkorting te lijken van: Partij voor de Dommen. Raken van het padje af.

  reageer
 • Fritz

   

  Die apen horen sowieso niet hier. Je kan ze bij Stichting Aap laten maar daar is Rendac de laatste tijd ook vaste afnemer. Als ze in het fokprogramma bij het lab terechtkomen, voorkomt in ieder geval dat er andere apen moeten worden ingevlogen.

  reageer
 • kees d.

   

  Ik ben fel tegen dierproeven! Deze aapjes hadden terug gebracht moeten worden naar waar ze vandaan kwamen. En dat enorme geneuzel van Henk Kamp ben ik meer dan zat. Henk heeft in ons land al te veel schade aangericht!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert