Vrijwilligers maken babypakketten voor asielzoekers

ZEEWOLDE
Vrijwilligers van Platform Vluchtelingenhulp Zeewolde konden woensdag aan het werk. Dinsdag zijn namelijk de eerste honderd asielzoekers aangekomen in het azc in Zeewolde. Daar is momenteel vooral veel behoefte aan babykleding.

Zo'n tien vrijwilligers waren woensdagochtend in de weer om babypakketten samen te stellen. Daarin zitten onder meer rompers, dekentjes, flesjes en speelgoed om de nieuwgeboren baby's een warm welkom te geven.

Platform Vluchtelingen Zeewolde is in december opgericht. Na de eerste informatiebijeenkomst meldden zich 230 vrijwilligers aan om vluchtelingen te helpen wanneer ze bij het asielzoekerscentrum in het dorp aankomen.

Het platform heeft de afgelopen weken veel kleding gekregen en is nu op zoek naar fietsen. Ze willen de asielzoekers leren fietsen zodat ze ook zelf naar het dorp kunnen en niet afhankelijk zijn van vrijwilligers met auto's.

reacties (29)

 • Ton

   

  Dat is zeker een groot goed Jan en ik zou zeggen lees het nog eens door en laat het goed tot u doordringen, vermoedelijk zult u verrast zijn. Leer ook op de platte grond van de ander te lopen, werkt verfrissend. Ook voor vandaag een fijne dag.

  reageer
 • abp

   

  Vrijwilligerswerk , Als je daar als Nederlandse gehandicapte/oudere beroep op doet kost het geld. Ok dat snap ik nog. Of ze hebben niemand of geen tijd. Sorry ik heb er geen positieve ervaring mee. Als ex inwoner van857 zeewolde.

  reageer
 • Nel

   

  Komop mensen we hebben hier over baby,s! Ik ben me bewust dat de vluchtelingenstroom zoals dat nu gaat niet normaal is. En dat de regering daar iets aan moet doen. Maar we misgunnen baby,s toch niet een beetje warmte in dit koude Nederland?

  reageer
 • Plientje

   

  Ik dacht precies hetzelfde. Misschien dat al deze reageerders een initiatief kunnen strarten voor alle hulpbehoefdende Nederlanders.

  reageer
 • Jan

   

  De reactie die je krijgt gaat over je eigen reactie. Leren lezen is een groot goed. En als we toch bezig zijn @ Barbara, succes met je retirade, want je bent de pot die de ketel verwijt enz..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tijdgenoot

   

  Dat geklaag over arme Nederlanders word ik een beetje moe van. Je bent zo arm als dat jij jezelf wijsmaakt. Zeker in Nederland. En bovendien. Als je van mening bent dat niemand wat doet voor Nederlanders, waar wacht je nog op doe wat!

  reageer
 • Jan

   

  Armoedegrens is 1400 euro met daarnaast nog allerlei toeslagen dus dat valt wel mee

  reageer
 • Sofie

   

  Wat een onzin zeg, een alleenstaande ouder in de bijstand heeft ongeveer 1800 euro te besteden ( huurtoeslag, zorgtoeslag kind gebonden budget, kinderbijslag, vrijstelling gemeente lasten) dat geklaag altijd daar wordt je toch doodziek van!

  reageer
 • Paul

   

  "Arme" Nederlanders? Waar dan? Hier in Nederland heb je altijd een dak boven je hoofd, te eten, scholing en niet te vergeten een inkomen!

  reageer
 • Pieter

   

  En wat te denken van de zorgkosten die nog meer zullen stijgen. Mensen die niet onder de armoedegrens leven hebben nu al moeite om de zorgpremie te betalen. Het gehele sociale stelsel staat al onder druk en dat wordt alleen maar erger. Mensen die in nood zijn mogen best geholpen worden, maar de vrijwilligers die hier aan meehelpen hebben wel een beetje een roze bril op, ik doe zelf vrijwilligerswerk voor senioren, en mijns inziens heeft die doelgroep de steun harder nodig dan deze eindeloze stroom 'nieuwe Nederlanders' die echt geen betaald werk zullen gaan uitvoeren zolang ze zo gemakkelijk een uitkering krijgen en een huurwoning. Ik vind het niet vreemd dat er vanuit de de samenleving protest hier tegen komt.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Hulde aan alle vrijwilligers die iets voor een ander over hebben. Voor hen fie daarop mopperen vanuit de luie stoel zeg ik; als jullie je nou vrijwillig inzetten voor wat jullie belangrijk vinden i.p.v. Mopperen op mensen die zich inzetten voor wat zij belangrijk vinden. Fijne avond.

  reageer
 • Barbara

   

  @Jan hangt in zijn eigen wereld rond. Draait rondjes in wat ons allen al jaren bekend is, maar dat neemt niet weg dat je, al is het er maar eentje, hoe dan ook de reikende hand toesteekt. Het zijn geen debieltjes Jan die jij voor ogen hebt, het zijn mensen van vlees en bloed. Zorg dat je in de regering een plek krijgt in de toekomst en neem van daaruit het heft in handen. Ik geef je weinig kans trouwens dat dat een succes wordt, want je vertelt ook hier niets nieuws. Er zijn te veel regenten die ook bleven hangen in hun ideaalbeelden die zo je kunt weten ook tot het rijk der illusies behoren...

  reageer
 • Ton

   

  Beste Jan, Uiteraard sluit ik niet mijn ogen voor de realiteit, we lossen het probleem niet op door alle vluchtelingen naar Europa te halen en dat kan ook niet. Er zal een oplossing moeten komen in de regio zelf echter dat heeft helaas zijn tijd nodig. Waar het in het artikel om gaat is dat een aantal mensen vrijwillig iets doet voor onze medemens waarop sommige mensen menen te moeten reageren die niet echt positief zijn. Laten we de mensen die in Nederland worden opgevangen een normaal bestaan gunnen. Fijne avond.

  reageer
 • Henk

   

  Heel opvallend dat in veel reacties de vrijwilligers beschuldigd worden dat ze nederlanders niet helpen. Wat let u om zelf iets te doen om u medelanders te helpen. Zo reageren vanuit je luie stoel is wel erg gemakkelijk.

  reageer
 • Greb

   

  Ton' de kosten bedragen tenminste 1,5 miljard per jaar en ja ik denk dat de 600.000 Nederlanders die langdurig onder de armoede grens leven zeker een boterham minder zullen eten!

  reageer
 • klm

   

  Zulke reacties kun je toch verwachten Met dit beleid in nederland,mensen Helpen oke maar niet overdrijven

  reageer
 • Jan

   

  Het probleem zit hem in de aanzuigende werking tav de massale immigratie. Wat wil je nu? De hele derde wereld staat al klaar om de reis naar het rijke Europa te maken. En dan? Wie betaalt dat? Die paar vrijwilligers die met de beste bedoelingen het probleem verergeren? Zet een streep door de kans om hierheen te komen, en de mensen zullen moeten leren om in hun eigen regio, Noord Afrika bijvoorbeeld, er iets van te maken. De oplossing kan toch niet liggen in het maar door laten gaan van de instroom? Dus zet het idee van ik doe iets goeds eens aan de kant en kijk naar de langere termijn. Je helpt er een oaar, en daardoor springt men met zijn allen, kinderen worden gewoon meegesleurd, in wankele rotbootjes op zoek naar iets wat er helemaal niet is. Wil je echt iets goeds doen? Vertel dan die mensen voordat ze de reis willen ondernemen dat er niets te halen valt. Maar ja, dat voelt niet zo lekker toch? De waarheid.

  reageer
 • Marc

   

  Stelletje moraalridders En Nederlandse kinderen dan dan zie ik moet zo veel mensen helpen Bah

  reageer
 • Ton

   

  Fijne reactie van u en van nog een aantal op dit forum, u zou ook kunnen denken het is en en. Heel veel mensen zetten zich in als vrijwilliger voor de bewoners in dit land, is het dan zo erg dat een aantal mensen zich inzet voor de vluchtelingen, eet u daar een snee brood minder om? Als u zich bekommert om Nederlandse moeders in de bijstand dan zou ik zeggen ga hen helpen, geef u vooral op. Fijne dag.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch weer opmerkelijk dat veel mensen twee mensensoorten onderscheiden: Nederlanders en anderen. Waarbij die laatste uiteraard op de tweede plaats komen.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Helemaal met je eens Piet! Maar als ze die helpen kun je niet pochen en bluffen van kijk ons nou eens.... Misselijkmakend is het!

  reageer
 • piet

   

  waarom worden de nederlandse kinderen niet geholpen ouders lopen bij de voedselbank en kunnen ook niks .vrienidin is gescheiden en kreeg zo weinig inkomsten ze moest haar huur op zeggen en bij een ander gaan in wonen kon geen lasten meer betalen en dat met 2 kleine kinderen . hier in zeewolde is zo veel armoe maar niemand die helpt zoek het maar uit nu kan opeens alles arme stakkers

  reageer
 • 13xx

   

  Als `de Vries` het graag wil, kan ik wel een baby pakket voor hem/haar maken.

  reageer
 • Nol

   

  Komen de Nederlanders uit een oorlogsgebied dan? Zo arm zijn wij hier niet..

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Je kan bij verjaardagen wél zeggen dat je voor de gelukszoekers babykleertjes hebt ingepakt... Terwijl de NL-se moeders in de bijstand het maar uit mogen zoeken! Knap hoor, om alléén die gasten te pamperen. En ja hoor geef ze ook nog een gratis fiets,doe er ook nog een scooter bij en wie weet kan er nog een flatscreen-tv af!?

  reageer
 • klm

   

  Baby kleding zal wel nodig zijn Onder het motto van...gaat heen En vermenigvuldig u...

  reageer
 • Engelien

   

  En de oude, eenzame ouderen zijn blijkbaar geen "mensen" waar je van kunt houden. Maar ja, die mensen wat aandacht geven is niet iets waarover je kunt opscheppen in je vrienden kring. Arm Nederland.

  reageer
 • Dus

   

  Inderdaad De Vries.. Nederlanders hebben de hulp net zo hard nodig..

  reageer
 • De Vries

   

  Laten deze vrijwilligers zich eens inzetten voor de arme Nederlanders. Ineens staat men klaar voor deze "vluchtelingen". Jammer. Ze houden van mensen zeggen ze, maar vergeten de Nederlanders. Zoveel armoede is er en zij worden vergeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert