College in gesprek met GGD om aanrijtijden te verbeteren

ZEEWOLDE
Het college van b en w in Zeewolde is in overleg met GGD Flevoland om de aanrijtijden van ambulances te verbeteren. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die Leefbaar Zeewolde stelde.

De partij was verrast door een presentatie van GGD Flevoland over aanrijtijden in Zeewolde. Daaruit bleek dat ambulances in 16 procent van de gevallen later ter plaatse zijn dan de wettelijke norm van vijftien minuten.

Provinciebreed zouden de ambulance maar in vijf procent van alle ritten te laat aankomen. Daarom is er volgens de zorgverzekeraar geen aanleiding om extra ambulances in de regio beschikbaar te stellen. De zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor de financiering van de ambulancezorg in ons land.


reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Dat is verderfelijk magisch denken.

  reageer
 • Dr Rossi

   

  Het lijkt natuurlijk heel erg maar feitelijk is van belang of er extra gezondheidsschade is. Voor sommige aandoeningen is iedere aanrijtijd te lang en voor het meeste maakt het niet uit of het 5,10 of 15 minuten is geweest.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Als de zorgverzekeraar verantwoordelijk is voor de financiering moeten de gemeente dus daarmee om tafel. Immers wie betaald bepaald toch? Buiten dat lijkt me handig om nu eens naar daadwerkelijke cijfers te kijken en niet naar percentage! Hoeveel patiënten is zestien procent in Zeewolde? En hoeveel percentage is dat aantal patiënten in Lelystad almere Dronten of iets? Dan kijk je eerlijk naar patiënten. Misschien is het aantal mensen van die 16 procent wel minder dan het aantal mensen van eenvijfde procent hier in Lelystad en dus lopen wij hier uiteindelijk meer risico! Voorbeeld in het weekend staan er hier in Lelystad net zoveel ambulances als in Zeewolde..........

  reageer
 • Ik

   

  Heeft er niets mee te maken, komt vast door de warme winters van tegenwoordig, of anders wel door die witte cavia in DenHaag !

  reageer
 • Geegeedee

   

  Verassende ontwikkeling er komt een AZC en plots zijn de aanrijtijden een issue.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert