Schuldhulpverlening op politieke agenda door petitie

ALMERE • Wo 2 maart 2016 | 21:16 • Woensdag 2 maart 2016 | 21:16
De schuldhulpverlening in Almere moet en kan beter, vindt Natascha Spijker uit Almere-Haven. Zij startte een online petitie om de knelpunten in het schuldhulpbeleid op de politieke agenda te zetten. En dat lijkt nu gelukt.

Spijker maakt zich al ruim drie jaar hard voor betere hulp aan mensen met financiële problemen. Tot nu toe veranderde er weinig volgens haar. Maar dankzij de petitie lukte het Spijker recentelijk met wethouder Froukje de Jonge te spreken over verbeteringen, zoals het plaatsen van ervaren schuldhulpverleners in wijkteams. In de gemeenteraad maakt PvdA-raadslid Jerzy Soetekouw zich intussen sterk voor een rondetafelgesprek om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen.

Mensen met schulden raken volgens Spijker nu soms van de regen in de drup door te lange wachttijden en teveel hulpverleners die zich allemaal op een deel van het probleem richten en te ingewikkeld beleid. Ze is blij met de aandacht voor de kwestie en hoopt op snelle concrete resultaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel