AAP wil laatste slingeraap in gesloten dierentuin helpen

ALMERE
De stichting AAP in Almere heeft haar hulp aangeboden na de ontdekking van een slingeraap in een hok in een gesloten dierentuin in Wassenaar. Het dier werd onlangs aangetroffen toen de makers van Stuk TV voor hun Youtube-kanaal het verlaten gewaande dierenpark verkenden.

De dierentuin ging in de jaren tachtig failliet. De eigenaren zijn de dieren nadien blijven verzorgen. AAP zegt eerder naar de situatie in het park gekeken te hebben. Op dat moment leefden er nog twee apen, die sociaal gehuisvest waren en goed werden verzorgd. Vermoedelijk is de nu aangetroffen slingeraap het laatst overlevende dier. AAP is bereid om dit dier eventueel op te vangen.

AAP heeft de eigenaren donderdag benaderd, maar die waren volgens de stichting niet bereid om iets te zeggen. AAP heeft ook contact gehad met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA zegt op zeer korte termijn de situatie van de slingeraap te zullen inspecteren.

reacties (4)

 • Gustav

   

  nog niet zolang geleden was stichting aap in hilversum in het bezit van een europese otter.(beschermde diersoort). het beest had een badkuip met water in een erg klein hok. ik weet niet of ze hem nog hebben, maar ik heb de indruk dat die aap beter af is zonder de stichting.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Onsamenhangend

 • CJW

   

  Stichting AAP bekommert zich nu om deze aap omdat ie helemaal alleen blijkt te zitten. Ze zijn al eerder even kijken en toen was alles goed. Ik vind het een heel goed aanbod van AAP om dit beestje uit dit eenzame bestaan weg te halen, ook al wordt hij nog zo goed verzorgd.

  reageer
 • Jaap

   

  In plaats een beetje waardering te tonen voor de mensen die de dieren al die jaren in hun vertrouwde omgeving verzorgd hebben en een rustige oude dag gegund hebben worden ze nu verdacht gemaakt en krijgen ze de vopo's van de vwa op bezoek. De aap moet natuurlijk op zijn oude dag verhuizen en tentoon gesteld worden.

  reageer
 • Knielus

   

  Daar heb je groot gelijk Jaap., stichting aap doet zich vervelend vaak voor als DE organisatie die het beter weet en alles wat niet in het straatje past onderuit schoffelt dmv media. Wat is er plots mis bij de mensen die voor die ouwe apen zorgen? Laat zitten die beesten, maar nee.! Blèren dat hun het moeten doen en de instanties er op af sturen. Uiteraard met weer een hoop media om maar vooral in the picture te staan . Ze hebben zeker weer geld nodig om nog meer apen uit het buitenland te halen .

 • Raar dat stichting AAP nu ineens wel actie wil ondernemen, terwijl ze dus allang van de situatie op hoogte waren. Maar ja, nu is het in de publiciteit. En krijgen die jongens van Stuktv een boete omdat ze zich onbevoegd op dat terrein bevonden?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is helemaal niet raar, want dat is de doelstelling van AAP: het welzijn van de dieren. En als er zich een goed moment voordoet haakt men erop in. Wat voor jou effectbejag heet is in feite het ijzer smeden als het heet is. En aangezien de eigenaren niet lijken mee te werken is het een terechte stap de NVWA in te schakelen.

 • Lely...

   

  Beetje rare reactie van je. Vind je zelf niet?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert