Flevonice tevreden ondanks matige winter

BIDDINGHUIZEN
Flevonice in Biddinghuizen is tevreden over het afgelopen winterseizoen, ondanks het matige winterweer.

De buitenschaatsbaan is volgens woordvoerder Kristel Pinkster bezocht door ongeveer 80.000 bezoekers, net zoveel als vorig jaar. Wel moest de baan vaker dichtblijven, omdat het te warm was. In totaal 30 dagen tegen 21 vorig jaar.

Met het oog op de aanhoudende zachte winters gaat Flevonice de komende tijd steeds meer activiteiten buiten het winterseizoen organiseren. Een voorbeeld daarvan is een hindernisbaan met modder en obstakels. In het winterseizoen blijft de ijsbaan de belangrijkste trekker.

reacties (2)

 • De ingenieur

   

  Aanhoudende zachte winters??? In Januari 2013 hebben we nog op natuurijs geschaatst net als vier jaar daarvoor. Eerder zijn er wel meer periodes geweest dat meerdere jaren niet geschaatst kon worden. De laatste twee maanden is er iedere week wel een dag geweest dat je leuk kon schaatsen bij Flevonice. Als ze geen hele dagen dicht zouden gaan voor speciale partijen zou het betaalde bezoek nog wel wat hoger liggen. Je kan wel een grote club ontvangen uiteindelijk haal je met los bezoek toch ook genoeg binnen. Het belangrijkste is om die schaatsgroepen met hun wielrennersgedrag (schreeuwen, schelden en aso-dringen) eens wat in te perken. Die bederven de sfeer voor de liefhebbers.

  reageer
 • Jim

   

  Als schaatsliefhebber met een abonnement heb ik de afgelopen twee jaar geconstateerd dat het bezoek juist enorm toegenomen is in de weekenden en in vakanties. Ik zag veel gezinnen met kinderen en daar was ik blij mee omdat ik dolgraag zou willen blijven schaatsen op deze prachtige, voor Nederland unieke ijsbaan en dat kan alleen als veel mensen er gebruik van maken. Flevonice heeft er goed aan gedaan een leuke speeltuin aan te leggen. De kinderen spelen daar naar hartelust. Ik heb via gesprekken op de baan gemerkt dat het publiek uit heel Nederland komt, ik heb zelfs Belgen en Fransen gesproken die met hun camper speciaal naar Biddinghuizen komen om een paar dagen te schaatsen. Voor wat betreft dat wielrennersgedrag: het valt mij juist op hoe gedisciplineerd iedereen zich gedraagt. De gewone recreatieve schaatsers blijven meestal keurig aan de rechterkant en de wat snellere jongens gebruiken de binnenbaan. Het enige wat de snelle jongens soms moeten roepen is: 'Hoog op', als signaal dat er een groep aankomt, om aan te geven dat wat langzamere schaatsers iets naar rechts moeten gaan. om wat ruimte te maken, en die ruimte is er genoeg op deze 3 km baan. Asociaal gedrag heb ik daarbij nog nooit meegemaakt terwijl ik in snelle groepen heb gereden, maar ook gewoon recreatief, afhankelijk van in welk gezelschap ik verkeerde. Laten we Flevonice koesteren. Ik neem volgend jaar weer een abonnement. Heerlijk, schaatsen in de buitenlucht.

 • Kees

   

  Van deze 80.000 waren er 4.500 gratis als gevolg van een overeeenkomst tussen Dronten en Flevonice. Daarnaast waren de meeste bezoekers er verder tijdens evenementen als de weisensee for kids en de kpn familiedag. Met de vele korting die wordt gegeven in de voorverkoop denk ik niet dat er dan ook veel winst gemaakt wordt. Met nog twee of drie van deze winters en de veel te grote organisatie achter Flevonice denk ik niet dat dit lang goed kan gaan. De vorige eigenaar ging ook op de fles na een matige winter. Ben benieuwd hoe lang dit goed blijft gaan...

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Het zijn 80.000 schaatsende bezoekers. Niet de aanhang. In welk eigen bedrijf bent u succesvol?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert