Nog geen plan om veiligheid in stadsbus te verbeteren

ALMERE
Er ligt nog geen plan om de veiligheid in de Almeerse stadsbus te verbeteren. De gemeente Almere en Connexxion zijn daarover nog met elkaar in gesprek, zo laten beide partijen weten.

De politiek besprak eind vorig jaar met burgemeester Weerwind en wethouder Frits Huis de problemen op de politieke markt. Beide bestuurders erkenden dat er extra maatregelen moesten komen. "Dit staat hoog op onze agenda", beloofde Weerwind. "We blijven in gesprek met elkaar en het leidt tot concrete acties."

Die acties worden betaald uit een verhoging van de tarieven met één eurocent per kilometer. Hierdoor kan de vervoerder voor de komende twee jaar zo'n 700.000 euro extra aan veiligheid besteden. In februari had duidelijk moeten zijn waaraan dit geld zou worden uitgegeven. Almere is één van de onveiligste plekken in Nederland om met de bus te reizen. Het aantal incidenten neemt sinds een aantal jaren weer toe. En het veiligheidsgevoel bij reizigers scoort laag.


reacties (9)

 • Henk

   

  Het is een bepaalde categorie inwoners. Geef deze inwoners een enkele reis met de bus terug naar waar ze vandaan kwamen. Probleem opgelost. Het is het gevolg van gemeentelijk beleid. Als ze alles binnen de stadsgrenzen toelaten, krijg ze vanuit omliggende gemeenten alle probleemgevallen in Almere. Het gevolg ? Waar dit artikel omdraait.

  reageer
 • Chauffeur

   

  Neem van mij maar aan veiligheid en gezondheid van chauffeurs interesseert connexxion helemaal niks

  reageer
 • Pzaal

   

  Knijp de reiziger maar nog meer uit, Het is al stervens duur, daarom hebben we zoveel zwart rijders, Ik geef ze in dit geval ook geen ongelijk ook.

  reageer
 • Rob

   

  Alleen voor een stel van die pisjochies iets met Den helder jassen en zich flink voelen in een groep. Ouders aanpakken en in een opvoedkamp

  reageer
 • Blonde Griet

   

  Zo moeilijk is het niet, als de deur alleen open kan met een geldig entree bewijs dan wel met een geldig OV kaart dan blijven de zwartrijders lekker buiten staan.!! Ben ik nou zo knap of zijn ze bij de bus maatschappijen zo dom????

  reageer
 • Leuk bedacht,maar hoelang denk je Dat het instappen duurt als er bv 25 passagiers op de halte staan te Wachten en dan één voor één naar Binnen zouden moeten....

 • laat alle reacties zien
 • Evros

   

  Openbaar vervoer naar z'n ouwe moer ! Dankzij een stel aso's. Ik ben op alles voorbereid. Ik stap zonder angst de bus in. Degenen die de boel onveilig denken te maken, zijn een stel schijtlaarzen ! Ze hebben wel het lef om rottigheid te trappen maar het het lef om hun Gore bekken te laten zien, echt niet ! Pet op, capuchon erover heen, wat een laffe honden ! Wat maken ze zich belachelijk !

  reageer
 • Blonde Griet

   

  Heeeeelemaal mee eens!!!!!

 • Maxx

   

  Ko schijnt het niet helemaal te snappen. Het zijn juist die kaartjes die de ellende veroorzaken. Ik denk dat vele collega's met mij er niet op zitten te wachten om weer te gaan controleren. Dat kan vandaag de dag niet meer in Almere...

  reageer
 • Maxx schijnt het niet helemaal te Snappen,het zit het niet in de Kaartjes maar in die asociale passagiers Die niet willen betalen. Een reisverbod voor welke vorm van Openbaarvervoer dan ook op leggen Voor bepaalde tijd...

 • frits

   

  dus we gaan nog even meer betalen ? nou dan wordt er straks nog meer zwart gereden in almere hoe maken we het ov in almere onbetaalbaar nou zo dus , het is al achterlijk duur ach ja knijp je reiziger nog maar eens extra uit hier

 • Ko

   

  Gewoon weer kaartjes controleren bij het instappen zou veel schelen. Dat kost je niks en lost het meeste op. Nu stapt iedereen maar in en wordt er vaak niet betaald.

  reageer
 • michael

   

  Mooi dat openbaar vervoer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert