Nog geen plan om veiligheid in stadsbus te verbeteren

ALMERE • Vr 4 maart 2016 | 13:14 • Vrijdag 4 maart 2016 | 13:14
Er ligt nog geen plan om de veiligheid in de Almeerse stadsbus te verbeteren. De gemeente Almere en Connexxion zijn daarover nog met elkaar in gesprek, zo laten beide partijen weten.

De politiek besprak eind vorig jaar met burgemeester Weerwind en wethouder Frits Huis de problemen op de politieke markt. Beide bestuurders erkenden dat er extra maatregelen moesten komen. "Dit staat hoog op onze agenda", beloofde Weerwind. "We blijven in gesprek met elkaar en het leidt tot concrete acties."

Die acties worden betaald uit een verhoging van de tarieven met één eurocent per kilometer. Hierdoor kan de vervoerder voor de komende twee jaar zo'n 700.000 euro extra aan veiligheid besteden. In februari had duidelijk moeten zijn waaraan dit geld zou worden uitgegeven. Almere is één van de onveiligste plekken in Nederland om met de bus te reizen. Het aantal incidenten neemt sinds een aantal jaren weer toe. En het veiligheidsgevoel bij reizigers scoort laag.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel