Fietser gewond na botsing met loslopende hond

ALMERE
Een vrouw uit Almere is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt aan haar hoofd toen zij van haar fiets viel na een botsing met een loslopende hond.

Het ongeval gebeurde op het Fongerspad in de buurt van het strand bij het Weerwater. De gewonde vrouw is naar het AMC ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is zij er slecht aan toe.

Volgens de politie waren er diverse mensen in de buurt toen de botsing plaats vond. De politie wil graag met getuigen spreken.

reacties (36)

 • Pietje

   

  Loslopen mag alleen als je je hond onder appèl hebt. Dat betekent dat je je hond roept en deze ook direct komt als je een risicovolle situatie ziet (zoals dat je hond over het fietspad rent en er een fietser aankomt). Dus WEL DEGELIJK een overtreding. Als ik op de stoep tegen iemand aanbots die vervolgens valt en zijn been breekt, ben ik ook verantwoordelijk. Of ik daar nu lopen mocht of niet.

  reageer
 • Barbara

   

  Triest dat er hier over wel of niet een hond of kat los wordt gesproken. Het zou je zus, moeder, vrouw of oma maar zijn. Of de hond nu wel of niet los mag, de eigenaar moet zijn verstand gebruiken. Ik heb zelf een hond, ALTIJD aangelijnd. Want...mijn hond is in zijn puptijd namelijk ook door een aggosie troeteldetroetel hondeneigenaar verpest. Hij kan niet los omdat hij gewoon nukken heeft. (ja..een hond wat gezien wordt als vechthond) Maar hoe vaak wordt mij niet verwijtend aangeraden...je moet hem los laten, kan hij lekker rennen. Ik kijk om me heen....???? Huh...waarheen dan? En ik zeg net...hij heeft nukken, verpest door een leuke eigenaar. (ik was nr5 toen ik hem kreeg met 9 mnd) Gewoon wat meer wandelen met je hond komen we beiden in beweging. Veel te vaak wordt mijn hond lastig gevallen door een hond wat los loopt. Op mijn vraag...wilt u uw hond aanlijnen? Krijg ik vaak...hij doet niets hoor,,,,zeg ik...maar de mijne wel. Wordt ik vaak ook nog verweten mijn hond niet goed te hebben gesocialiseerd. Pff...Gewoon aanlijnen die beesten...ALTIJD. En die katten hou maar op schei maar uit. Trouwens...vlak die hopen van die paarden niet uit....moet ook vaak zigzaggen om die hopen heen hoor. Maar...het ging hier om de mevrouw...erg triest.

  reageer
 • Dick

   

  Maar hier is GEEN overtreding begaan, het gaat hier om een gebied waar honden los mogen lopen. Daarnaast, Je wilt niet weten hoeveel ongevallen en bijna ongevallen er plaatsvinden met loslopende katten. Dus je loopt weer iets te roepen, maar je weet in het geheel niet waar het nou precies over gaat. Katteneigenaren zijn net zo en wellicht nog asocialer dan hondeneigenaren. Van een hond vind je over het algemeen geen stront in jouw tuin. Van een kat daarentegen vind je wel stront in jouw en mijn tuin. En katten lopen altijd los, de honden daarentegen dienen in veel gebieden aangelijnd te zijn..

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin. Het probleem ligt exclusief bij de asociale hondeneigenaren. Net als in het verkeer is de handhaver nooit verantwoordelijk voor de gevolgen van overtredingen van burgers. Het zou even lekker worden.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Gisteren, 6 maart, met hardlopen nog langs het strandje gelopen en over het Fongerspad. De mensen laten hun honden, minder dan een week na de dood van deze fietster, nog steeds uit op het kinderstrand en laten hun honden nog steeds los bij de fiets- en voetpaden. Er moet veel meer gehandhaafd worden. Ook in het weekend. De politie moet de eerste weken gewoon meerdere malen per dag het Weerwater rond rijden en iedereen verbaliseren die een overtreding maakt. Waarschijnlijk vangen ze nog wat brommerdieven ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  De hondenbelasting is gewoon een belasting. Er is nergens vastgelegd dat de opbrengst ten behoeve van hondenbeheer of dergelijk moet worden uitgegeven worden. Het zou ook veel te weinig zijn. De eigenaren dienen zelf zakjes mee te brengen en dienen de stront zelf mee te nemen. Diverse personen hier uit de straat doen dat. De meesten helaas niet. Nog veel erger is dat lieden uit andere straten naar ons plantsoen komen om hun hond hier te laten poepen.

  reageer
 • Nanny

   

  Het probleem ligt bij de gemeente, niet bij hondeneigenaren. Als de gemeente de hondenbelasting zou gebruiken waar het voor bedoelt is, hoeft dit probleem er helemaal niet te zijn. Omhein losloopgebieden en leg de fietspaden er omheen. Veel losloopgebieden, ook het Atlantisstrand, worden doorkruist of grenzen aan een fietspad. Hek er omheen, probleem opgelost. Vuilnisbakken en zakjes en wedden dat de poep ook nog opgeruimd wordt. Voor de eigenaar van de hond is dit ook afschuwelijk, want dit wil niemand. Niet vingerwijzen naar elkaar, maar naar wie het beter kan maken: de gemeente. En laten we verder elkaar in ons waarde laten.

  reageer
 • Jos

   

  Vergeet de loslopende katten niet. Die kunnen ook onder je voorwiel komen als ze plots de weg oversteken.

  reageer
 • marianne

   

  Als honden eigenaar erger ik mij keer op keer aan loslopende honden . heb ze in de wijk sowieso altijd aangelijnd. Helaas ook heb ik van dichtbij een jjaar of 5 geleden een ongeval van een loslopende hond die in botsing kwam met een fietser en is hierbij de fietser TGV de aanrijding overleden. Sterkte voor de vrouw en haar familie

  reageer
 • Evros

   

  Is het tijd om actie te voeren tegen dit honden Wanbeleid ? ! We hebben er geen idee van hoe sterk we zijn om met z'n allen een einde te maken aan de terreur van de tirannen die ons aller veiligheid ondermijnen ! We kunnen de gemeente bestoken met brieven waarin we kenbaar maken het zat te zijn om nog langer te pikken dat aso's ons leefklimaat onveilig maken zodat er doden vallen. De meeste hondeneigenaren hebben een hond om hun eigen frustraties af te reageren !

  reageer
 • Evros

   

  De meeste hondeneigenaren zijn aso. Ze geven geen moer om hun hond en laten ze zomaar aan hun lot over om over de weg te rennen en niet aan de lijn. Want, zo vertelde ook zo'n zogenaamde hondenliefhebber, ik betaal hondenbelasting. Wel hielp ik hem uit de droom, ik betaal ook belasting maar niet om door jouw hond met zijn vieze poten tegen me aan te laten springen of om misschien wel gebeten te worden. Ze zouden eerst de baasjes van de honden moeten opvoeden ! En dan nog wat, als een van mijn dierbaren iets zou overkomen door toedoen van een honden"liefhebber" die zijn/ haar hond zomaar los laat lopen ongecontroleerd, zal de rest van z'n leven weten wat hij/ zij veroorzaakt heeft ! Reken daar maar op ! De familie die deze vrouw nu verloren is door onverantwoordelijk gedrag van een hondeneigenaar, wens ik heel veel sterkte met het verlies van hun geliefde.

  reageer
 • Paul

   

  Moet de Boa's daar dan elke dag gaan staan? Is niet erg realistisch, de enige die schuld hebben zijn de baasjes van deze honden!

  reageer
 • Tjoppe

   

  Gelukkig , helemaal niet gelukkig, wat nu pot en ketel, ook spelende kinderen horen niet op straat of op een fietspad. (waar het mij gebeurde, een fietspad in een woonwijk) Spelen doe je in de speeltuin, de tuin of op de stoep. JA ook kinderen kunnen oversteken. Maar ook jonge kinderen behoren net als honden (van hun baas)onder begeleiding van hun ouders te staan, om ongelukken te voorkomen. Maar om nu te roepen gelukkig door een hond... ook mij had het gewoon t leven kunnen kosten.

  reageer
 • Jos

   

  Of je hond wel of niet mag loslopen, de aansprakelijkheid blijft

  reageer
 • Dick

   

  Zelf ook een keer meegemaakt in een WOONWIJK, OVER DE KOP ?! Gelukkig door een hond en niet door een speelend KIND !!!! Pot verwijt de ketel ?!

  reageer
 • Angelique van Campen

   

  Helaas is het mij ook een keer gebeurd, een loslopende hond waarbij wel het baasje in de buurt was, niet aan de lijn en baasje er geen controle over. Gevolg, hond steekt pardoes over en komt onder mijn fiets en ik kwakte hard op fe grond, gelukkig wel op mijn handen. Allemaal goed afgelipen maar eordt het nu eens tijd dat hondeneigenaren de honden gewoon aan de lijn houden. Ik heb er. Iets aan overgehouden, hor het met de hond afgelipen is maakt mij persoonlijk niet zo heel veel uit, zeker niet als ik dit bericht van deze mevrouw lees. Ook ik leef met haar mee en hopende dat zij het wel haalt maar de hondeneigenaar moet zich nj wel heeeeeeel erg klein voelen als dit verkeerd afloopt. Mede fietsers, pas alsjeblieft op voor loslopende honden!

  reageer
 • Barbara

   

  Over dat los lopen van de hond heeft zo te merken een ieder zo zijn eigen beeld. Voor zover mij bekend is mag de hond los tenzij hij onder direct appel staat. Kennelijk is bij dit dramatische ongeluk de hond noch de baas nergens te bespeuren.

  reageer
 • Jerry

   

  Wat een drama, mijn condoleances gaan uit naar de familie. Helaas is mijn hond al een tijd dood, ik liet hem nooit los lopen langs fietspaden. Deze worden namelijk naast fietsers, zoals de mevrouw die helaas betrokken is geraakt bij een ongeluk, ook gebruikt door de racefiets aso's. Hier doet de politie ook al niets aan, evenmin als aan die rot katten die te pas en te onpas oversteken als ik 's ochtends naar mijn werk ga.

  reageer
 • Am

   

  Ik zit net op de hondenkaart te kijken en het Atlantisstrand is toch echt groen gekleurd wat betekend dat honden er los mogen lopen. Vanaf de pier is het rood.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat en drama voor haar familie. Forse schadeclaim indienen. Er zit niets anders op!

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  De gemeente is helemaal geen partij. Dat een controleur een overtreding mist maakt hem niet verantwoordelijk. Net zo goed als wanneer er iemand door rood rijdt en iemand dood rijdt. Idem met drank op etc. De overheid is iet verantwoordelijk voor de daden van overtreders.

  reageer
 • Alex

   

  Deze mevrouw is overleden, is niet meer bij bewustzijn gekomen en kon niet meer zelfstandig ademen. Net met pensioen. Verschrikkelijk!!! Eindelijk tijd voor leuke dingen. Eindelijk tijd voor haar kleinkinderen en hulpbehoevende man. Ik ben benieuwd wat er gebeurt met de eigenaar van de hond. Ik ben benieuwd wat de gemeente gaat doen om het met deze familie enigszins goed te maken.

  reageer
 • Dame

   

  wat ernstig, sterkte voor de nabestaande .... altijd moeten er eerst slachtoffers vallen voor de gemeente cq de politie eens echt optreden bah

  reageer
 • Dho

   

  De mevrouw op de fiets is vanmorgen overleden. Verschrikkelijk!!! Ze was net met pensioen... Ik ben benieuwd wat er gebeurt met de eigenaar van de hond!

  reageer
 • Rein

   

  De gemeente Almere heeft er schijt aan. Liever een fietser dood dan een hond , dat is volgens mij het idee van de gemeente , ik heb al meerdere keren aangegeven dat de honden in mijn wijk rond lopen maar de ambtenaren drinken liever koffie op kantoor dan te handhaven.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Volgens de borden ter plaatse en de hondenkaart mag dat helemaal niet. De speelweide is wat onhandig aangegeven en de hondeneigenaren zuigen dan maar uit de duim dat de hond overal los mag. Het mag niet! Het bizarre is dat mensen met de auto naar deze stranden komen om hun hond op kinderstrandjes en kinderspeelweides te laten schijten. Laat uw hond gewoon in uw eigen straat en gazon zijn behoefte doen. Niemand heeft ook een zakje bij zich terwijl dit meenemen van de stront gewoon verplicht is!

  reageer
 • Tjoppe

   

  Honden aan de lijn, altijd en overal, waar andere mensen en kinderen kunnen komen en zeker waar wandel/fietspaden in de buurt zijn. Wat walgelijk dat zoiets gebeurd en nog met deze verschrikkelijke afloop ook. Heb t zelf ook een keer meegemaakt, over de kop geslagen door een loslopende jonge hond in de woonwijk, eigenaresse, zij kon er niets aan doen, de hond was nog zo jong en speels............ja aan de lijn dus, die beesten, altijd. T is echt levensgevaarlijk. Hoop dat de hondeneigenaar goed verzekerd is, want dit krijgt nog een flink financieel staartje.

  reageer
 • Am

   

  Atlantisstrand mogen honden gewoon los. Volgens de hondenkaart van Almere.

  reageer
 • Mel

   

  Hellas is deze mevrouw aan haar verwondingen overleden...

  reageer
 • Cire Frin

   

  Het is strafbaar om je hond los te laten.Op de gemeente site staat heel duidelijk waar honden losgelaten mogen morgen. Let op als honden bezitter als er in de buurt een fietspad is dat je hond aangelijnd is.Ik zou niet aansprakelijk gesteld willen worden als ik de schade zou moeten betalen aan de fietser/bromfietser.Maar ja zo zijn er wel meerdere verordeningen in Almere die niet gehandhaafd worden door de gemeente om dat gemeente en politie niet weten van elkaar wat wel en niet kan.En wie is de dupe?Als fietser iemand aansprakelijk zou willen stellen zou ik hier ook de gemeente in meenemen.

  reageer
 • Kees

   

  Omdat op het Fongerspad regelmatig veel honden loslopen en de eigenaren zich niets aantrekken wanneer je ze verzoekt om de honden aan te lijnen en je dan veelal een grote mond toe krijgt, heb ik de politie gebeld. Als antwoord op mijn melding kreeg ik te horen dat dit een taak is van de gemeente en de politie pas in actie komt wanneer de gemeente dit als een opdracht m.b.t. controle doorgeeft aan de politie. Omdat de gemeente beweert dat zij daarover nimmer van anderen klachten heeft ontvangen, wordt dan ook geen opdracht m.b.t. controle aan de politie doorgegeven. Na mijn laatste telefonisch contact met de gemeente m.b.t. dat on- derwerp heb ik tussen 10.00 een 11.00 en/of 14.00 en 15.00 een politie-wagen langs zien rijden en dat is zinloos omdat dan vrijwel geen honden worden uitgelaten. Een kortstondige- doch frequente controle met een geldboete voor degene die zijn/haar hond los laat lopen is de enige oplossing die ertoe bij zal dragen dat langs het Fongerspad de honden aangelijnd worden uitgelaten waardoor dit soort ongelukken worden voorkomen!

  reageer
 • kees d.

   

  Deze mevrouw is slachtoffer van een falende handhaving op los lopende honden. Niet alleen de eigenaar van de hond maar ook de gemeente zijn verantwoordelijk. Ik wens mevrouw een spoedig herstel zonder complicaties.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Hoezo getuigen? De hond liep los en dat mag niet. Wat de eigenaar ook verklaart. Dus als ze die hebben is de zaak rond en kan de strafvordering ingesteld worden. We zullen maar hopen dat mevrouw het overleeft zonder al te veel blijvend letsel

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Honden mogen helemaal niet los bij het Fantasie- en Atlantisstrand. Ik heb daar mensen wel op aan gesproken maar die kijken alsof het bijzonder nieuws is dat het niet mag. Idem bij het Stedenwijkstrand waar de pitbull aso's gewoon dreigen de hond op je af te sturen. De politie heb ik ook wel eens gebeld. Die verwijzen je lekker door naar de gemeente en je zit zo een half uur aan de telefoon. Die willen dan een week later wel eens gaan kijken met wat BOA's. Als ze niet ziek zwak of misselijk zijn. Treurig dat deze mevrouw nu het slachtoffer moet worden van de verwaarlozing door politie en gemeente.

  reageer
 • Moni

   

  Waarom wordt er hier ook niets aan gedaan. Ik kom op mijn dagelijkse rit van 30 min heen en 30 min terug zeker 10 loslopende honden op het fietspad tegen. En hun baasjes die hoogst verontwaardigd zijn dat je er last van hebt, terwijl zij breeduit over het fietspad wandelen. En hun hond nooit onder controle hebben. Vanuit de verte roepen: kom hier... Of helemaal niets doen. Hoog tijd voor handhaving van de verkeersregels!

  reageer
 • Johan

   

  Dit is heel naar voor alle betrokkenen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert