Vervuilde grond langs N50 wordt schoongemaakt

NOORDOOSTPOLDER
Langs de N50 wordt verontreinigde grond schoongemaakt tijdens de werkzaamheden voor de verbreding van de weg tussen Ens en knooppunt Emmeloord.

Volgens Rijkswaterstaat werd de vervuiling ontdekt tijdens het bodemonderzoek. Dit onderzoek wordt standaard uitgevoerd wanneer rijkswegen grondig op de schop gaan.

Op vier plaatsen langs de N50 bleek de grond dusdanig vervuild te zijn dat deze moet worden afgevoerd. Volgens Rijkswaterstaat is de verontreiniging mogelijk ontstaan door olielekkage van een voertuig dat in de berm heeft gestaan. Ook het gebruik van teer, dat vroeger bij het leggen van asfalt werd gebruikt, is een mogelijke oorzaak van de vervuiling.

reacties (2)

 • De ingenieur

   

  Als het om een lek uit een auto is gaat het toch nergens over? Hoeveel vierkante meter is verontreinigd?

  reageer
 • Jan

   

  Er staat ook dat het een mogelijkheid is dat het uit een auto komt, als het uit een vrachtauto komt zal het nog wel iets meer zijn, bovendien zou het dan ook best in combinatie met hydraulische olie kunnen zijn. En het zal niet om het aantal vierkante meters grond gaan, maar om het aantal kubieke meters, de olie is echt niet bovenin blijven zitten.

 • Andries K

   

  Olie producten kun je nog wel uit de grond halen door het themisch te reinigen. Dat kan in Moerdijk. Maar Asbest of zware metalen gaat niet. Welke klasse verontreiniging staat er niet bij? Reporter: Stel deze vraag eens en lees de CROW 137 zodat de berichtgeving wat meer helderder is.

  reageer
 • Peter

   

  Het gaat om klasse T3 Andries!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert