Almeers initiatief voor linkse samenwerking

ALMERE
Samenwerking tussen linkse partijen is nodig om politiek meer te bereiken. Dat zegt Joost van den Donk, één van de drijvende krachten achter het Almeerse initiatief Solinks, dat streeft naar een krachtenbundeling tussen PvdA, GroenLinks en SP.

Van den Donk, voormalig raadslid in Almere en statenlid in Flevoland voor de PvdA, zegt in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat de huidige politiek volgens hem failliet is, en dat hij op zoek is naar een nieuw verhaal waar mensen zich in herkennen.

De linkse samenwerking moet van onderaf gestalte krijgen. De eerste reacties van de linkse partijen zijn volgens Van den Donk afwachtend.

reacties (12)

 • Henk

   

  Hoe kan iemand van de PvdA nu spreken over linkse samenwerking ? De PvdA is al jaren het slaafje van de liberale politiek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies!

 • De laatste stuiptrekking van links......rechts heeft de macht en zal zeker nu in deze tijd blijven ook.

  reageer
 • Johan

   

  Ja ja Raadslid geweest bij PvdA ook statenlid geweest bij PvdA en ook nog eens adviseur geweest van vriendin van de commissaris van de Koning Leen Verbeek (PvdA) Johanna Haanstra ex wethouder gemeente Almere ook PvdA. Dus je zou zeggen genoeg contacten bij de PvdA, maar schijnbaar wil de PvdA deze man niet echt meer hebben anders zat hij nu al lang in het groep van PvdAers die de baantjes verdelen. Maar goed als je niet mag mee eten via het PvdA netwerk dan maar op een andere manier proberen heeft hij waarschijnlijk gedacht.

  reageer
 • johan

   

  Blijven dromenblazen want dan blijf je vliegen en met je hoofd in de wolken. Ach ja je moet toch wat doen om een inkomen te genereren

  reageer
 • Jip

   

  Die linkse feestjes ben ik wel zat. Nederland moet stoppen met het sociaal zijn.....ik ben niet uiterst rechts maar iets rechter denken voor het Nederlandse volk mag best.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Op zoek naar eigen inkomen en een positie!???? Triest vertoon is dit. Is Solinks gericht op een basisinkomen voor de oprichters of is het een schreeuw om aandacht in een tijd van verandering? De PvdA is passé, de SP niet meer serieus te nemen als schreeuwclub en Groen Links hopelijk wijs genoeg om aan deze propaganda niet deel te nemen! Groen Links staat prima op eigen benen! Links bestaat niet meer, net als rechts niet meer bestaat! Er ontstaan nieuwe uitgangspunten en dat is altijd lastig voor de PvdA..... Van den Donk, ook dit niet doen....

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ach dat een politicus nu zelf al aangeeft dat de politiek failliet is, is dan alweer mooi mee genomen. De PvdA heeft op het gebied van "links" alle recht van spreken dan wel weer verloren en zoekt nu, om te overleven, steun bij de andere (s)linkse clubjes..... ?

  reageer
 • Jacob

   

  En waaop baseert Van der Donk dat de linkse politiek failliet is en maar welk vehaal waar "de mensen" in zich moeten herkennen is hij op zoek? Wat was de reden eigenlijk om Van der Donk uberhaupt voor het programma ui te nodigen? Waar houdt Van der Donk zich momenteel mee bezig?

  reageer
 • Barbara

   

  Eindelijk eens een gast die wat vernieuwends kwam vertellen zonder in eindeloze cliches te vervallen die we wel kennen van andere komen-,en gaande babbelaars. Geen opgelegd gezag, maar werken vanuit geinspireerd leiderschap en dus geen plaats voor passieve volgelingen.

 • reaguurder

   

  aardige vent hoor die Joost, maar ik zou hem zeker niet Solinks willen noemen. Voor de rest kan er natuurlijk niks goeds voortvloeien uit links beleid.

  reageer
 • frits

   

  linkse samen werking , of bedoelt hij de samenwerkende knuffeclub ? de pvda is op sterven na dood dus scheelt al een hoop ellende straks . rechts zal steeds meer winst gaan boeken om dat mensen klaar zijn met die linkse knuffel rakkers .

  reageer
 • Barbara

   

  Goed, geloofwaardig verhaal van deze meneer. Levert zo te horen geen politiek van angst en ontkenning aan. Onbehagen en weerstand overwinnen door te doen! De waarheid van dichtbij uit het volk halen!! Succes!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als de PvdA een linkse partij zou zijn zou het een goed idee zijn. Maar nu dus niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert