Gezondheidscentra De Spil en De Schakel gaan samen

ALMERE
Gezondheidscentra De Spil en De Schakel in de Almeerse Stedenwijk moeten in 2017 worden samengevoegd. Over dat voorstel buigen de medezeggenschapsraden en de Raad van Toezicht van Zorggroep Almere zich op dit moment.

Cliënten van de beide gezondheidscentra zijn al geruime tijd op de hoogte van de samenvoeging. Die bestaat uit het sluiten van De Schakel en een grote verbouwing van De Spil. Begin volgend jaar verhuizen eerst de huisartsen en de apotheek. Andere disciplines als fysiotherapie en het consultatiebureau volgen later in 2017.

Wat er met het gebouw van De Schakel gaat gebeuren is nog niet bekend. Zorggroep Almere zegt meerdere opties te onderzoeken.

reacties (7)

 • Steven Stedenwijker

   

  Ik ben overigens benieuwd wat de verbouwing van De Spil zal behelzen. Wordt het gebouw ook groter? Of een tweede laag erop

  reageer
 • van Dijk

   

  Fijn dat je al 20 jaar (zijn je eigen woorden) tevreden bent, maar laat ieder zijn/haar eigen mening over dit onderwerp hebben. Aangezien eind vorig jaar in een paar weken tijd 3 keer voor jan met de korte achternaam op en neer moest (als patiënt) naar beide centra.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ben er al 20 jaar tevreden over, dus: nee.

  reageer
 • van Dijk

   

  Mee eens. Ik ben ingeschreven bij de Schakel en weet nergens van, ik geen sticker op de bus zitten, maar een berichtje erover ontvangen ho maar. En sowieso de communicatie binnen de 2 zorgcentra's is slecht.

  reageer
 • almere

   

  het wordt tijd dat deze hele zorg groep wordt opgedoekt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • steven stedenwijker

   

  Als ingeschreven cliënt weet ik nergens van. Met flyeren kom je niet in de NEE NEE brievenbus.

  reageer
 • Jos

   

  Het wordt tijd dat de Zorggroep zelf ook gaat afslanken. Er eerst een ambtenarenmentaliteit bij de artsen. Veel deeltijders en een van 8 tot 5 mentaliteit. Alhoewel, om 10 voor 5 zijn alle artsen en medewerkers al vertrokken. En dan heb ik het nog niet over de goedverdienende "overhead".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert