Oranjes op de schaats voor het goede doel

BIDDINGHUIZEN
Leden van de koninklijke familie hebben zondagochtend meegedaan aan de tweede editie van de Hollandse 100 bij Flevonice in Biddinghuizen. Dat is een schaats- en fietsevenement om geld op te halen voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het evenement wordt georganiseerd door prins Bernhard van Oranje. De prins kreeg in 2013 zelf lymfeklierkanker. Inmiddels is hij genezen. De prins schaatste de rondjes samen met zijn moeder prinses Margriet en zijn broers Maurits, Pieter-Christiaan en Floris. Zijn vader, Pieter van Vollenhoven, stond langs de kant foto's te maken.

In totaal deden er 464 deelnemers mee aan het evenement. Zij hebben 360.000 euro opgehaald.

reacties (9)

 • Jurrie

   

  Pieter is geen prins dat klopt. Voor de leden van het Koninklijk huis en de Koninklijke familie verwijs ik u naar de site van het Koninklijk huis.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie er wel of niet lid is van A of B en waarom wel of niet....lekker belangrijk zou ik zeggen. Strijd tegen lymfklierkanker: goede zaak!

  reageer
 • Bromsnor

   

  Pieter is nooit prins geweest. Dat mocht niet van Beatrix. Zo'n burgerjongen. De koninklijke familie is van Trix naar beneden en niet meer op zij. Het vreemde is dat de koning en opvolging allemaal rustig in één vliegtuig reizen. Zou er iets mis gaan dan moet er nog in de afgekoppelde familie gezocht worden. Of is het een goed moment om de Republiek te herstellen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Margriet is al jaren geen lid meer en Pieter is het nooit geweest. Voor de aardigheid mag Margriet zich nog prinses noemen. Feitelijk is zij het niet. Heeft u de wetgeving rond de nieuwe vaststelling en afslanking van het koningshuis gemist? Het konijnenhok werd een beetje te vol en te duur. NB De kinderen zijn natuurlijk helemaal geen prins.

  reageer
 • Draadnageltje

   

  En alle zoons van Pieter en Margriet zijn wel degelijk prinsen of is die titel hen na de inhuldiging van Willem-Alexander ineens afgenomen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Allen lid van de koninklijke familie, alleen Pieter en Margriet ook lid van het koninklijk huis.

  reageer
 • Jurrie

   

  Beste Antje, u hebt het helemaal mis. Zij zijn wel lid van de Koninklijke familie maar niet van het Koninklijk huis. Pieter en Margriet behoren wel tot het Koninklijk huis. Voor dat u wat roept, informeer u dan eens.

  reageer
 • Barbara

   

  Behalve dan Pieter en Margriet..

  reageer
 • Antje Ha

   

  Vriendelijk van ze. Overigens, geen van de genoemde personen is feitelijk lid van de koninklijke familie en niemand van deze groep is feitelijk prins of prinses.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert