Vluchtelingen voetballen met inwoners dorp

ZEEWOLDE
Bij de voetbalvelden van VV Zeewolde komen sinds een paar maanden elk weekeinde verschillende vluchtelingen bijeen om te voetballen. Het is een initiatief van Zeewoldenaar Michiel Slot. Hij is een voetbalfanaat en wilde graag iets doen voor de asielzoekers.

Slot benaderde VluchtelingenWerk en die organisatie bracht hem in contact met vluchtelingen. Het gaat veelal om statushouders die in het dorp inmiddels een eigen woning hebben.

Hoewel het merendeel van de voetballers uit het buitenland komt, zijn er ook enkele Nederlanders die meedoen. Slot hoopt de integratie te bevorderen door Nederlanders en vluchtelingen samen te laten voetballen.

reacties (4)

 • Marc

   

  Weer zo super idee Als of er geen Nederlandse kinderen dit willen Maar dit soort mensen willen allemaal zo goed doen Andere goeddedoelen organisatie zoeken al jaren mensen Maar voor deze groep zijn wr altijd vrijwilligers ongeloofelijk

  reageer
 • Jacob

   

  Met het initiatief is niet mis. Alleen de doelgroep is gans verkeerd gekozen.

  reageer
 • Desiree

   

  Makkelijk hoor, om weer een goed initiatief af te kraken. Gun een ander ook eens wat!

  reageer
 • Jacob

   

  Geweldig om weer eens te lezen dat het de statushouders aan niets ontbreekt en zij hiermee in ruime mate worden beloond voor het zogenaamde ongemak dat zij "thuis" ervoeren. Overigens blijkt dit nogal meet te vallen gezien de laatste berichten over een terugkeer naar het eigen (onveilige?!) land. Het woord "buitenland" is in bovenstaand verband wat te generiek. Want iedereen weet natuurlijk best dat hier bijv. niet Engeland, Duitsland of Frankrijk mee wordt bedoeld. Slot "hoopt" met zijn actie de integratie te bevorderen. Deze statushouders zullen alleen integreren als het ze dwingend wordt voorgeschreven. Hetgeen niet zal gebeuren in een land dat aan een ziekelijke tolerantheid lijdt en ten onder zal gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert