Vrouw overlijdt na botsing met hond

ALMERE
De Almeerse vrouw die donderdag ernstig gewond raakte toen ze op haar fiets
een hond raakte, is overleden. Dat bevestigt de politie.

De 65-jarige vrouw kwam op het Fongerspad door nog onbekende oorzaak in botsing met de hond. Volgens de politie liep het dier op dat moment los.

Verschillende mensen zouden getuige zijn geweest van het voorval. De politie komt graag met hen in contact.

reacties (20)

 • Bromsnor

   

  Bij het hardlopen heb ik daar gisteren nog een blondje aangesproken op haar loslopende hond op het kinderstrandje vlak bij het fietspad. Ze wist het niet, zei ze. Ik wees haar op de herdenkingsbloemen en ze wist nergens van. BOA's wordt wakker! En ga de eerste maanden frequent controleren tijdens de uitlaatuurtjes. Ook aan de Stedenwijkse kant en de strandjes rondom het Weerwater.

  reageer
 • swab-d

   

  hoe is het met de hond afgelopen ?

  reageer
 • Terp

   

  Er is hier duidelijk een grote fout gemaakt door de eigenaar van de hond. Of de hond nou losliep of los is gebroken, eigenaar blijft verantwoordelijk. Ik ben zelf hondentrainer, kan zeggen dat mijn hond goed onder appèl staat. MAAR..het is en blijft een dier die niet kan inschatten wat een gevaarlijke verkeerssituatie is. Ik leer mijn klanten ook altijd on de hond aan de lijn te houden. Er zijn plekken waar de hond los kan. Helaas wel schaars in Almere. Om nu honden te verbieden of hondenbelasting omhoog te gooien is geen oplossing. Het geld van de hondenbelasting wordt nu niet gebruikt om betere plekken te maken voor honden. Bijv speciale speelweides. Dan geeft je keuzes. Hond aan de lijn. Moe maken kan ook gecontroleerd aan de fiets. Of geestelijk.

  reageer
 • Flevolander

   

  Zelf heb ik geen hond, simpelweg omdat een hond net zoveel aandacht vereist als een kind opvoeden. Het verschil is dat een kind leert en later weet wat bv. veiligheid is. Dat kan je een hond niet leren, de eigenaren blijven verantwoordelijk voor een hond zolang de hond leeft. Dat is een van de dingen waar je over moet nadenken als je besluit een hond te nemen. Dus de eigenaar de straf geven? Per ongeluk of niet er is een mensenleven verloren gegaan door het niet opletten van een medemens(honden eigenaar). En de hond is hier niet schuldig aan. En dan de vraag hoe controleer je dit en zorg je dat de juiste persoon word gestraft. Maar dan rijst de vraag hoe ga je ermee om als de eigenaar een oud vrouwtje is en de hond een tekkel of een klein kindje die zo trots is dat ze hun hond mogen uitlaten en de hond blijkt te sterk. Dood door schuld?. Eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht dat gebeurde en dit soort gebeurtenissen heb ik nooit in mijn beslissing meegenomen om wel of niet een hond te nemen. Voor mij zijn het aantal nadelen hoger dan de voordelen om een hond te nemen. Dus nog steeds geen hond voor ons(sorry zoon). De nabestaanden van de vrouw wens ik veel sterkte.

  reageer
 • Max

   

  Afgaande op wat we nu weten via het nieuws: Als dit echt gebeurd is op het Fongerspad, wat waarschijnlijk 1 van de drukste fietspaden van Almere is en deze hond liep daar los, dan is er waarschijnlijk geen sprake van een ongeluk. Op het fietspad moet de hond te allen tijde aangelijnd zijn. Het lijkt me dat de eigenaar dood door schuld kan worden aangerekend in dit geval. Als ik door rood rij, omdat ik vind dat ik wel door rood mag rijden omdat ik vind dat die wet niet voor mij geldt en ik rij iemand aan, dan is er ook geen sprake van een ongeluk. Waarschijnlijk weet de hondeneigenaar dit ook en heeft deze persoon zich daarom nog niet gemeld? Maar goed, laten we eerst maar eens het onderzoek afwachten, zodat we weten wat er echt is gebeurd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak

   

  Ook mijn ervaring. Ik doe alles met de fiets in Almere. Loslopende honden zijn een irritante plaag. Zelfs al ligt er een voetpad naast het fietspad lopen ze nog met losse hond op het fietspad. Als je er wat van zegt krijg je gelijk een grote bek. Ook de groende wig in Buiten waar geen honden mogen komen laten ze die beesten gewoon uit. Wat dat betreft wordt Almere steeds meer een tokkie stad! Sterkte aan de nabestaanden.

  reageer
 • hans

   

  Beste hondeneigenaar, wees eerlijk en maak jezelf bekend. Je zal er verder mee moeten leven.

  reageer
 • Gerrit

   

  Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • Lely

   

  Verschrikkelijk dat deze mevrouw na het ongeval is overleden. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Het was een botsing met een loslopende hond, maar het had ook een aangelijnde hond kunnen zijn (zo'n flexlijn), of een andere fietser die een onverwachte stuurbeweging maakt, of losse bladeren die het fietspad glad maken kunnen zijn waardoor men valt. Deze mevrouw is helaas hard en zeer ongelukkig terecht gekomen. Ja, honden horen meestal aangelijnd te zijn, of in ieder geval onder appel, maar om nu alle hondeneigenaren de "schuld" te geven gaat mij wat te ver. Het was een ongeluk en geen opzet!

  reageer
 • Steef

   

  Wat een rare opvatting om hier van geen opzet te spreken. Natuurlijk heb je dit ongeval niet gewild, maar je neemt wel willens en wetens het risico als hondenbezitter om de hond los te laten lopen op plaatsen waar het niet mag cq gevaarlijk is. Daarmee zit je dus dichterbij opzet dan een ongeluk! Als ik binnen de bebouwde kom 100 rijd ipv de voorgeschreven 30 of 50 heb ik toch ook schuld bij een ernstige aanrijding. Of noemt u dat ook een ongelukje?

 • Elizabeth

   

  Stel je voor dat we we het bij de naam noemen in Almere. Heel erg , maar de hondeneigenaren houden vanaf nu de lijnen kort , ik ben daar heel blij mee.

 • Frenky

   

  Zie je.. die honden geven alleen maar problemen. Flink omhoog met die honden (en katten) belasting!

  reageer
 • frits

   

  en ja hoor daar hebben we de katten belasting weer eens

 • Elizabeth

   

  Helemaal met je eens Frenky. Hier lopen alle honden los en je krijgt een grote mond als je er iets van zegt. Dus niemand durft iets te zeggen . Vreselijk voor deze vrouw.haar leven is afgelopen doordat mensen zich niet aan de regels houden . Ik ga er nu vanuit dat niemand na dit ernstige geval zijn hond nog los laat lopen op een fietspad.Alle honden zijn aangelijnd ?

 • Tom

   

  Wat een respectloze opmerking.

 • G vd B

   

  Ik fiets dagelijks voor mijn werk 8 km heen en 8 km terug binnen Almere. Voor een deel langs de lage vaart. Loslopende honden is een grote ergernis maar hondenbezitsters een veel grotere. Terwijl er een voetpad is lopen hondeneigenaren bij voorkeur over het fietspad en hebben daarbij een houding alsof het pad van hen is en iedereen rekening moet houden met hun hond. Inmiddels ben ik 2 keer gevallen door loslopende honden, gelukkig zonder blijvend letsel. Loslopende honden en alle niet opgeruimde hondenstront is een van mijn grootste ergernissen In Almere. Ik hoop dat zowel politie als politiek na dit ernstige incident eindelijk in actie komen. Ik heb het opgegeven om hondenbezitsters aan te spreken.

  reageer
 • Rob

   

  Ook weer een kwestie van normen en waarden maar nu met verschrikkelijke gevolgen. Veel hondeneigenaren laten hun honden te pas en te onpas loslopen waar het gewoonweg verboden is. Het verhaal is simpel er moet gehandhaaft worden door de Gemeentes, boetes uitdelen en maak er een 1-heid tarief van van bijv. 500€ bij overtreding. Bij een 2e overtreding hond verbeurd verklaren. Moet je eens opletten hoe snel die hondenbezitters de aangewezen honden uitlaatplaatsen opzoeken. Punt is dat de mensen van nu vaak lak aan alles hebben en er een maatschappij aan het ontstaan is waar alles mag.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De hond liep los maar de oorzaak is onbekend??? Subiet een controlecampagne starten door per dag meerdere malen het weerwater rond te rijden. Daarna misschien wat minder maar nooit meer stoppen. Controleer gelijk op de strandjes en op het meenemen van de uitwerpselen.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Tragisch, een ongeval niemand heeft dit zien aankomen, helaas wordt er vernietigend geoordeeld over een ongeval.

  reageer
 • Peter

   

  Verschrikkelijk voor deze mevrouw. Sterkte voor de nabestaanden. Mijn vrouw is 3 jaar geleden ook in Almere door een loslopend hondje dat het fietspad overstak, van haar fiets gevallen. Ze viel over het stuur met haar hoofd op het beton. De begeleiders van het hondje stonden er bij en keken er naar. Paar dagen opgenomen geweest in het Flevoziekenhuis. Gelukkig is ze er weer bovenop gekomen.

  reageer
 • Joren

   

  Het erge is dat het heel vaak voorkomt, en dat ook bekend is dat het vaak voorkomt, maar dat er niets aan word gedaan. Zelf heb ik 6 jaar geleden een hond aangereden op het fietspad wat door bloemenbuurt loopt. Helaas was het donker, en was de hond met eigenaar verdwenen, voordat ik op kon staan. Gevolg, gebroken pols, waardoor ik 4 weken niet heb kunnen werken. Ik heb het toendertijd aangegeven bij de gemeente, die toe hebben gezegd er vaker op te gaan controleren, maar in die 6 jaar daarna heb ik nooit of te nimmer een controle gezien. Als het kalf verdronken is, mag men hopen dat de gemeente Almere de put dempt. Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • alex

   

  ja joh, die controle zie je alleen als ze aanbellen voor de controle voor de hondenbelasting.

 • .\/\/.

   

  Ik ken inderdaad uit mijn directe omgeving ook twee gevallen, waarvan één met letsel, waarvan de eigenaar van de hond daarna ook nog het lef had zijn schuldbekentenis in te trekken op aandringen van zijn verzekering.

 • Hondenbezitter

   

  Sjezus wat erg. Dit had nooit ogen gebeuren, Gecondoleerd en sterkte aan d'r nabestaanden. Ik hoop dat de verantwoordelijke Hondenbezitter zichzelf in ieder geval meldt of gemeld heeft. Als een hond niet onder appel is of daar losloopt waar ook fietsers of ander verkeer langskomen, moet de baas daarvoor zijn verantwoordelijkheid nemen.

  reageer
 • wilma

   

  Als alle Almeerders hun honden aanlijnen, gebeuren er veel minder ongelukken!!! Hier moet toch eens wat meer bekendheid aan gegeven worden. Het lijkt of de hondenbezitter niet weet als zij hun hond los laten lopen en er gebeurt wat, zij voor alle kosten opdraaien. Voor die mevrouw is het te laat en ik wens de nabestaanden veel sterkte.

  reageer
 • Nol

   

  Echt een schande dat mensen hun hond los laten lopen!!! Kom het zo vaak tegen! en als je er iets van zegt krijg je een grote bek!! Ik hoop dat de eigenaar van de hond zich rot schaamt en een dikke straf krijgt!!

  reageer
 • p. vd v

   

  Gevalletje iedereen over een kam scheren... en daarnaast oordeel je terwijl je er niet eens bij was. Sterkte voor de nabestaanden!

 • Bigfoot

   

  Verschikkelijk Heel veel sterkte voor de nabestaanden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert