Nepcollectanten op Urk actief

URK
De politie op Urk waarschuwt voor nepcollectanten. Het gaat om een man en een vrouw die zich uitgeven voor medewerkers van de stichting 'Wens Komt Uit' en sinds begin deze maand in het dorp collecteren.

De nepcollectanten zorgen voor verwarring. Momenteel wordt door 'Wens Komt Uit' met de verkoop van kaarten geld voor de stichting opgehaald. De stichting stelt nadrukkelijk dat medewerkers alleen sets met kaarten verkopen en dus niet op andere wijze collecteren. Voor zover bekend beschikken de nepcollectanten volgens de politie niet over de kaarten van 'Wens Komt UIt.'

Eerder kwamen er bij de politie in Emmen aangiften binnen over nepcollectanten. Ook op Urk zijn er ruim tien meldingen gedaan bij de politie. De politie op Urk heeft het tweetal nog niet op kunnen pakken.


reacties (1)

  • Paul

     

    Op Tollebeek zijn ze ook geweest met kaarten. Vorig jaar waren ze er ook en toen hebben we kaarten gekocht en die waren best lelijk. Je kon de kaarten ook niet van te voren bekijken. Daarom denk ik dat dit ook nepperts waren.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert